Tornát nyert Spanyolországban a női U19-es válogatott
U19 női   |   Szurkolók   |   2023. február. 20., 22:07
Tornát nyert Spanyolországban a női U19-es válogatott

Női U19-es válogatottunk hétfőn döntőt játszott a svédek ellen a San Pedro del Pinatarban megrendezett négycsapatos tornán, és az 1-1-es döntetlent követő tizenegyespárbajban felülmúlta az ellenfelét.

A magyar válogatott a skótokat, a svéd együttes a cseheket győzte le a torna elődöntőjében, így Turtóczki Sándor együttese a skandinávok ellen játszotta a viadal döntőjét. 

A mérkőzés elején a svéd csapat játszott mezőnyfölényben, de a magyar válogatott jól védekezett, az ellenfél kevés helyzetet tudott kialakítani a kapunk előtt. A félidei cserék után feljavult a játékunk, sikerült az ellenfél fölé kerekednünk, de nem tudtuk gólra váltani a fölényt, és tíz perccel a vége előtt a skandinávok megszerezték a vezetést. A hajrát megnyomta a magyar válogatott, sokat tett az egyenlítésért, és az utolsó pillanatokban Savanya Csilla tizenegyesgóljával sikerült döntetlenre hoznia a mérkőzést. A lefújás utáni tizenegyespárbajban a mieink voltak pontosabbak, ezzel megnyerték a döntőt.

– Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, egy remek fizikális állapotban lévő, sokat futó csapattal játszottunk, részben ennek tudható be, hogy a mérkőzés elején a labdabirtoklás során több technikai hibát is vétettünk – mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor. – A védekezésünk viszont jól működött, és fél óra után felvettük a tempót, a szünet előtt már voltak veszélyes akcióink. A második félidőben átvettük az irányítást, sajnos a befejezéseink nem voltak kellően pontosak. A kapott gól után viszont megmutatta a karakterét a csapat, nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját, és megérdemelten egyenlítettünk, a lányok mentális erejét mutatja, hogy végül a tizenegyespárbajt is megnyertük. Jól sikerült az elmúlt egy hét, remek volt a lányok hozzáállása, örülök, hogy tornagyőzelemmel és sikerélményekkel a tarsolyunkban várhatjuk az áprilisi Eb-selejtezőket.

Magyarország-Svédország 1-1 (0-0)
Magyarország: Borók Dorina - Szűcs Flóra, Kovács Aida, Szijártó Eszter (Savanya Csilla, 46.), Somogyi Diána (Tuza Petra, 64.) - Mészáros Cecília (Sain Anna, 75.) - Kiss-Lantos Hanna, Ginger Kayla (Nagy Lilla, 46.), Mayer Zsófia, Siber Glória - László Henrietta (Sipőcz Virág, 64.).


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...