Női U19: Ötgólos siker Szlovéniában
U19 női   |   Szurkolók   |   2019. július. 24., 19:23
Női U19: Ötgólos siker Szlovéniában

Megnyerte első idei felkészülési mérkőzését Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata. Az 5-0-s sikerből az újoncok is kivették a részüket Szlovéniában.

Női U19-es válogatottunk az előző években zsinórban négyszer vette sikerrel az  Eb-selejtező minitorna jelentette akadályt és kvalifikált az elitkörbe.

Győzelem Andráshida ellen
Csapatunk Szlovénia után Andráshida utánpótláscsapatával is megmérkőzött és győzött 7–1-re. A válogatottból Bódai Viktória és Török Lilla kétszer, Nagy Vanessza, Palakovics Laura és Fördős Beatrix egyszer talált be. 
– A felkészülés szempontjából fontos volt, hogy az összetartáson két mérkőzést tudjunk játszani. A lányok felvállalták a párharcokat és biztató futballal nyert a csapat. Mindenki jó teljesítményt nyújtott – értékelt Turtóczki Sándor szövetségi edző.
Kezdőcsapat: Ádám Anna – Nagy Virág, Fördős Beatrix, Jánosi Ninetta, Csolti Réka – Pintye Vivien, Kovács Eszter, Palakovics Laura, Győrik Alexandra – Bódai Viktória, Nagy Vanessza
Cserék: Stefán Bernadett, Ploner Szandra, Török Lilla

A fiatalok megkezdték a felkészülést az idei tornára, amin a házigazda Törökország mellett Dánia és Koszovó lesz az ellenfelük az ősszel.

A válogatott Szlovéniában lépett pályára idei első felkészülési mérkőzésén szerdán, keretében az U17-es korosztályból kiöregedő tehetségekkel – akik közül többen játéklehetőséghez is jutottak a találkozón.

A második 45 perc elején a házigazdák megpróbáltak szépíteni, de játékosaink jól védekeztek. A továbbiakban is a mi akaratunk érvényesült, játékunk három újabb gólt eredményezett.Csapatunk a mérkőzés nagy részében uralta a játékot. Az első félidőben rendre beszorította az ellenfelet a saját tizenhatosa mögé. A támadások pedig két gólt hoztak az első játékrészben

Tavaly is megmérkőztünk a szlovén válogatottal, és ez a mostani csapatuk valamivel gyengébb. A lányokat dicséret illeti, összességében elégedett lehetek a játékunkkal – nyilatkozta a mérkőzést követően Turtóczki Sándor szövetségi edző. – Az újak is a legjobbra törekedtek. Természetesen nem könnyű megszokni egy új edzőt és az elvárásait, erre néhány nap nem is elég.

De úgy látom, jó ütemben halad a csapatépítés, a játékosok sokat segítenek egymásnak.

Mindenki odatette magát a pályán, bár vannak még hiányosságaink. Például a támadó harmadban több helyzetet is kialakíthattunk volna és akár még több gólt is szerezhettünk volna. Kicsit még kapkodó a játékunk, ami néhol hibákat eredményez. A találkozó jó és kevésbé jó jeleneteit is ki fogjuk elemezni.

Szlovénia–Magyarország 0–5 (0–2)
Gólszerzők: Pusztai Sára (17.), Ploner Szandra (36.), Kovács Eszter (76.), Török Lilla (88.), Stefán Bernadett (89.)
Magyarország: Böröcz Bettina – Buzás Kata (Pintye Vivien, 74.), Fördős Beatrix, Ott Eszter (Nagy Virág, 74.), Ploner Szandra (Jánosi Ninetta, 80.) – Róth Rebeka (Kovács Eszter, 64.), Papp Luca (Palakovics Laura, 64.), Pusztai Sára (Stefán Bernadett, 64.) – Czellér Dorottya, Nagy Vanessza (Török Lilla, 46.), Zsédely Réka (Győrik Alexandra, 74.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...