Vereséggel kezdtük a portugáliai Eb-selejtezőt
U19 női   |   Mérkőzések   |   2023. április. 05., 22:45
Vereséggel kezdtük a portugáliai Eb-selejtezőt

A női U19-es Eb-selejtező torna első játéknapján a portugál válogatott remek helyzetkihasználásával magabiztos győzelmet aratott a mieink ellen.

A házigazda portugálok esélyesként léptek pályára a mieink elleni selejtezőn, de a mérkőzés első félórájában nem tudtak játékban a magyar csapat fölé nőni. Sőt, 30 perc elteltével csak a hazai kapusnak volt dolga, ekkor még a mieink irányították a játékot és dolgoztak ki lehetőségeket. A játékrész hajrájához közeledve viszont egy hibánkat kihasználva bevette a kapunkat a portugál csapat, majd a szünet előtti másodpercekben ismét eredményes volt.

A második félidőre hadrendet váltottunk, ezt követően a mezőnyben kiegyenlített volt a mérkőzés, de a szépítő találat nem született meg. A félidő második felére a portugálok fölénybe kerültek, és két további gólt szerezve magabiztossá tették a győzelmüket.

– Az első félórában irányítottuk a játékot, nem volt benne a mérkőzésben, hogy így alakulhat az eredmény. A hazaiak vezető találata után megváltozott a játék képe, és bár próbáltunk egyenlíteni, a szünet előtt újabb gólt kaptunk. A szünet után is jól kezdtünk, de sajnos hasonló volt a forgatókönyv, mint az első félidőben. A játékunk miatt nincs miért szégyenkeznünk, de azok után, hogy a találkozó nagy részében kiegyenlített mérkőzést játszottunk, mindenkinek hiányérzete van a lefújás után, mert a végeredmény egészen mást mutat – mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző.

A magyar válogatott a második játéknapon, szombaton a románokat 6-0-ra legyőző franciák ellen lép pályára.

Magyarország-Portugália 0-4 (0-2)
Magyarország: Borók Dorina - Németh Adél (Molnár Adelina, 69.), Sajti Krisztina, Savanya Csilla, Tuza Petra (Somogyi Diána, 46.) - Bokor Blanka (Sain Anna, 46.), Mészáros Cecília - Mayer Zsófia, Nagy Lili (Sipőcz Virág, 81.), Siber Glória - László Henrietta (Kiss-Lantos Hanna, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...