Szoros meccsen vereség Edinburghben
U19 női   |   Mérkőzések   |   2023. szeptember. 22., 21:49
Szoros meccsen vereség Edinburghben

Női U19-es válogatottunk a mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben játszott a házigazda skótok ellen a pénteki, edinburghi felkészülési mérkőzésen, de ellenfelünk két góljára nem tudtunk válaszolni.

Az októberi Eb-selejtezők előtt álló női U19-es válogatott kedden a skóciai Edinburghbe utazott, ahol egy héten keresztül készül az egy hónap múlva esedékes Eb-selejtezőkre. A szövetségi edzőként a nemzetközi porondon most debütáló Szarvas Alexandra vezette együttes szerdán és csütörtökön egy-egy edzéssel hangolt az összetartás első mérkőzésére, amelyen a házigazdák korosztályos csapata volt az ellenfél az edinburghi Ainslie Parkban.

A magyar válogatott kezdte jobban a meccset, labdabirtoklási fölényben futballoztunk, de a 7. percben egy kontratámadás végén megszerezték a vezetést a hazaiak. A gól után is bátran, agresszívan futballozott a magyar válogatott, megvoltak az egyenlítési lehetőségeink is, de nem sikerült kihasználni őket.

A fordulás után kiegyenlített volt a játék, itt is, ott is adódtak helyzetek a kapu előtt, de míg a skótok ezek közül egyet kihasználtak, a mieink nem tudták bevenni a kaput, így 2-0-s skót sikerrel ért véget a találkozó.

– Az eredmény ellenére elégedett vagyok a játékunkkal, amit kértem a játékosoktól, azt teljesítették a pályán, bátran, agresszíven és fegyelmezetten futballoztak. Összességében kiegyenlített mérkőzést játszottunk, de elkövettünk néhány hibát, melyek vereséghez vezettek, ezeket ki kell javítanunk a második mérkőzésre – mondta a mérkőzés után Szarvas Alexandra az mlsz.hu-nak.

A két csapat kedden 14.00 órakor ismét megmérkőzik egymással.

Skócia-Magyarország 2-0 (1-0)
Magyarország: Ascher Dóra - Németh Adél, Vas Hajna, Kovács Aida, Tuza Petra (Helmeczi Petra, 55.) - Harmat Sára (Kern Fanni, 60.), Sinka Napsugár (Benke Annamária, 73.), Vincze Borbála (Ginger Kayla, 73.) - Szarvas Sára (Murár Viktória, 60.), Tóth Zsóka (Molnár Adelina, 73.), Petrovics Petra

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...