Női U19: Magabiztos sikerrel kezdtük az Eb-selejtező tornát

2017-10-18 15:01:47

Turtóczki Sándor együttese 3-0-ás félidőt követően 5-2-re legyőzte a török korosztályos válogatottat Bükön, az Eb-selejtező torna első játéknapján.

Női U19-es válogatottunk csütörtökön kezdte meg az Eb-selejtező tornát, amelyen a török, a skót és az örmény csapat szerepel a mieinkkel egy csoportban. A törökök elleni nyitány különösen fontos volt a csapat számára, az előzetes esélylatolgatások alapján mai riválisunk legyőzése hatalmas lépést jelenthet a továbbjutás felé. 

Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, mindössze 12 percet kellett várni az első góljára, egy bal oldali beadás után Tolnai Katalin fejelte le a labdát, ami Pulins Brigitta elé került, ő pedig a kapus hasa alatt, 14 méterről a hálóba gurított (1-0). 

A 19. percben megdupláztuk az előnyt, Csiki Anna jó 40 méterről végzett el szabadrúgást, felívelt labdáját elnézte a törökök kapusa, így az a kapuba pattant (2-0). A 28. percben egy szabadrúgást követően Tolnai Katalin elé került a labda, ő pedig 16 méterről a kapu közepébe lőtt (3-0). 

A folytatásban magabiztosan tartotta előnyét a csapat, a törökök a szünetig mindössze egyszer tudtak veszélyeztetni, egy szögletet követően. A fordulás után a törökök több kockázatot vállaltak, főleg azt követően, hogy a 61. percben Csiki Anna megkapta második sárgáját, és tíz emberre fogyatkoztunk. A vendégeknek a 64. percben sikerült szépíteniük, de nem sokkal később Pulins Brigitta passzát követően Oláh Adrienn visszaállította a háromgólos különbséget. A 86. percben ismét Pulins volt az előkészítő, Tolnai Katalin pedig a befejező ember, ezzel a találattal alakult 5-1-re az állás. A törökök az utolsó pillanatokban még szereztek egy gólt, de a mieink győzelme egy pillanatra sem forgott veszélyben, Turtóczki Sándor együttese 5-2-es sikerrel kezdte meg a tornát. Szombaton 13 órakor az örményeket 2-0-ra legyőző skótok ellen lép pályára a magyar csapat. 

- Az első harminc percben jól játszottunk, háromgólos előnyre tettünk szert, majd ezt követően kissé kapkodóvá vált a játékunk, és a kiállítás után kihasználta a bizonytalanságunkat a török együttes, volt néhány kellemetlen percünk. Egy igen erős, masszív csapatot sikerült legyőznünk, ami remélem, kellő erőt ad a folytatásra - nyilatkozta a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző. 

Magyarország-Törökország 5-2 (3-0)
Magyarország: Varga Luca - Fél Patrícia, Kovács Laura, Csigi Eszter, Fél Alexandra - Tolnai Katalin, Böcskei Nikoletta (André Antónia, 59.), Csiki Anna - Dorner Dóra (Králik Fanni, 59.), Pulins Brigitta, Oláh Adrienn (Váradi Ráhel, 83.)


Kapcsolódó cikkek

Női U19: visszavágtunk az ukránoknak

Az Eb-selejtező sorozatra készülő női U19-es válogatott 2-1-re legyőzte az ukrán korosztályos együttest Beregszászon.

Női U19: magabiztos siker Cipruson

Az őszi Eb-selejtezőire készülő női U19-es válogatott már az első félidőben döntésre vitte a meccset a házigazdák ellen.

Női U19: Szűk vereség Szlovénia ellen

A magyar női U19-es válogatott felkészülési mérkőzésen, hazai pályán szenvedett 1–0-s vereséget Szlovénia korosztályos legjobbjai ellen Andráshidán.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017