Női U19: győztes edzőmérkőzéseken van túl a válogatott
U19 női   |   Mérkőzések   |   2016. március. 17., 11:31
Női U19: győztes edzőmérkőzéseken van túl a válogatott

A Turtóczki Sándor vezette női U19-es együttes április 5-én kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben. Válogatottunk a héten két edzőmeccsel készült a tornára, amelyen az orosz, a svájci és a norvég korosztályos csapat lesz az ellenfél.

Turtóczki Sándor 20 fős keretet jelölt ki a hétfőtől csütörtökig tartó lipóti edzőtáborozásra, melyen a gyakorlások mellett két nemzetközi edzőmeccs is szerepelt a programban, ezeken az ellenfél a norvég másodosztályú bajnokságban szereplő FK Fortuna Alesund csapata volt. A keddi és a csütörtöki mérkőzést is 3-1-re nyerte a magyar válogatott, a hat gólból négyet Kaján Zsanett, kettőt Krascsenics Petra szerzett.

- Miután az elitkörben a harmadik ellenfelünk Norvégia lesz, fontos volt, hogy gyakorolhassunk a norvég stílusjegyeket magán viselő ellenféllel szemben - mondta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző. - Ellenfelünk fizikálisan erős, a párharcokat keményen lejátszó csapat volt, hasznos tapasztalatokat szereztünk a két találkozón, és több tervezett taktikai elemet is gyakorolni tudtunk az összecsapásokon. Az összkép pozitív, a válogatottnak van tartása, jól működött a csapatvédekezésünk, és a támadójátékunkban is volt elképzelés. Kellemes gondokkal küzdünk a keret szűkítése előtt, mert nagyon jó csapat jött össze, nehéz eldönteni, kik maradjanak ki a tornára nevezhető tizennyolcas keretből.

Jövő hét elején Turtóczki Sándor még tart egy kétnapos edzőtábort, április 3-án, vasárnap ismét összegyűlik a keret, két nappal később pedig - az orosz válogatott elleni mérkőzéssel - megkezdi a szereplését az Eb-selejtező elitkörben.

- Arra kértem az érintett klubokat, hogy a válogatott érdekét szem előtt tartva, az első áprilisi bajnoki forduló mérkőzéseit szombaton rendezzék meg, így két nappal az első tétmérkőzés előtt már együtt készülhetne a csapat - mondta a felkészülés finisének programjáról Turtóczki Sándor.

Az edzőtáborozás kerete:

Kapusok:

Schildkraut Fruzsina (Szegedi AK)
Szabó Enikő (ETO FC Győr)
Erős Evelin (Kóka FNLA)

Védők:

Rozmis Gabriella (Kóka FNLA)
Kun Barbara (Viktória- Trend Optika FC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Németh Hanna (Kóka FNLA)
Szabó Dorottya (Ferencvárosi TC)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Kiss Gabriella (Kóka FNLA)

Középpályások:

Krascsenics Petra (Kóka FNLA)
Gruber Brigitta (Ferencvárosi TC)
Farádi-Szabó Edina (MTK Hungária FC)
Szakonyi Emese (Viktória-Trend Optika FC)
Magyarics Zoé (Viktória-Trend Optika FC)
Krascsenics Csilla (Kóka FNLA)

Támadók:

Gelb Mónika (MTK Hungária FC)
Kocsán Petra (Kóka FNLA)
Kaján Zsanett (MTK Hungária FC)
Süle Dóra (ETO FC Győr)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem okozott meglepetést a 2023-as Eb-résztvevő osztrák válogatott
Nem okozott meglepetést a 2023-as Eb-résztvevő osztrák válogatott

Női U19-es válogatottunk szombaton az osztrák válogatottal csapott össze a portugáliai Algarve-tornán. A 3-0-s osztrák siker ellenére egyenrangú ...

Női U19: vereséggel kezdtünk a portugáliai tornán
Meccsbeszámoló
Rácz Zsófia veszi át a női U19-es válogatott irányítását

Női U19-es válogatottunk szombaton az osztrák válogatottal csapott össze a portugáliai Algarve-tornán. A 3-0-s osztrák siker ellenére egyenrangú ...