Női U19: Győzelem Észak-Írország ellen

2017. szeptember. 12., 19:46   |    

Női U19: Győzelem Észak-Írország ellen

A magyar női U19-es válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Észak-Írország korosztályos legjobbjait Bükön.

Turtócki Sándor szövetségi edző női U19-es csapata a korosztályváltás utáni első felkészülését játszotta az északír válogatott ellen. 

A mérkőzés hektikus játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat kerekedett felül labdabirtoklásban, de a védelmek mindkét oldalon jól zártak, így nagy helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem. 

A 22. percben aztán szögletet harcolt ki a magyar csapat, a beívelt labda után kisebb kavarodás alakult ki a kapu előtt, amire Králik reagált a leggyorsabban, és öt méterről a kapuba lőtt. 

Ezt követően sem változott alapjaiban a játék képe. Elsősorban mezőnyjáték folyt a pályán, sok volt a párharc. Nagy helyzet ismét csak a mieink előtt adódott, de a döntő pillanatban Kerekes és Hornyák nem értette meg egymást, így az eredmény már nem változott a meccs végéig. 

– A korosztályváltás utáni első meccsünkön hasznos tapasztalatokat szereztünk. Az eredménnyel elégedettek lehetünk, megérdemelték a győzelmet a lányok. A védelmünk végig stabil maradt, a kapunk nem sokszor forgott veszélyben. A csütörtöki visszavágón szeretnénk hasonló jó eredményt elérni, és győztesen elhagyni a pályát, de ennél is fontosabb, hogy az Eb-selejtezőkig előttünk lévő négy mérkőzésen összeálljon a támadójátékunk – értékelte a mérkőzést Turtóczki Sándor. 

Magyarország–Észak-Írország 1–0 (1–0)
Gól: Králik (22.)

Magyarország: Varga Luca – Fél Patrícia, Kovács Laura, Csiki Eszter, Fél Alexandra – André Antónia – Králik Fanni (Papp Adél 72.), Oláh Adrienn (Bognár Bianka 72.), Vasas Lea, Haraszti Fanni (Kerekes Eszter 64.) – Dorner Dóra

Kapusok
Varga Luca (MTK Hungária) FC
Barti Luca (Kóka FNLA)

Védők
Fél Alexandra (ETO FC Győr)
Fél Patrícia (ETO FC Győr)
Horváth Emese (Kóka FNLA)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Váradi Ráhel (MTK Hungária FC)
Csigi Eszter (Kóka FNLA)
Pilán Tímea (Szent Mihály FC)
Anda Letícia (MTK Hungária FC)

Középpályások
Haraszti Fanni (Kóka FNLA)
Bognár Bianka (MTK Hungária FC)
André Antónia (Diósgyőri VTK)
Oláh Adrienn (MTK Hungária FC)
Böcskei Nikoletta (ETO FC Győr)
Vasas Lea (MTK Hungária FC)
Papp Adél (MTK Hungária FC)

Támadók
Králik Fanni (Kóka FNLA)
Dorner Dóra (MTK Hungária FC)
Kerekes Eszter (Kóka FNLA)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink