Női U19: Fölényes győzelem Montenegró ellen

2016-10-22 17:18:09

A magyar női U19-es válogatott Eb-selejtező minitornán 6–0-ra legyőzte a házigazda Montenegró korosztályos legjobbjait.

A magyar lányok az első mérkőzésükön az utolsó pillanatban engedték ki kezükből a győzelmet Szlovákia ellen, emiatt egy kicsit csalódott volt a csapat, az edzői stábnak fel kellett ráznia a játékosokat a Montenegró elleni mérkőzésre.

Sikerült is: a lányok már az első félidőben meggyőző előnyre tettek szert, amit a fordulás után meg is tudtak duplázni, így végül rendkívül meggyőző, fölényes győzelmet arattak Montenegró ellen.

– A Szlovákia elleni mérkőzés után fontos volt, hogy a lányok minél előbb megtegyék előre az első lépést, és már Montenegró ellen bizonyítsanak. Ehhez önmagukat kellett legyőzni, és a mutatott teljesítményért és az eredményességért is dicséret illeti őket. A lányok nagyon akartak, az utolsó pillanatig mentek előre, szerettek volna bizonyítani. Ez a mai napon sikerült is, a neheze azonban csak most jön, hiszen a csoport leggyengébb csapata után a legerősebbel, a Dánia elleni mérkőzéssel zárjuk a tornát – mondta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző.

A magyar válogatott a 11-es selejtezőcsoportban szerepel. Az Eb-re kvalifikáló elitkörbe csak a csoportgyőztesek jutnak be automatikusan a minitornákról, mellettük a 10 legjobb csoportmásodik várhatja majd a novemberi sorsolást – ebből a szempontból nem könnyű a magyar csapat helyzete, hiszen Szlovákiával csak döntetlenre végzett, Dánia ellen pedig nagyon nehéz lesz pontot szerezni. A legjobb másodikok rangsorolásánál a csoportnegyedikek ellen elért eredmény kiesik az összevetésben.

Magyarország–Montenegró 6–0 (3–0)
Gól: Gelb (15., 43.) Krascsenics (19.) Csigi (54.), Gruber (64.,66.)
Kiállítva: Trutic (Montenegró, 53.)

Magyarország: Varga Luca – Fél Patrícia, Csigi Eszter, Turányi Lilla, Fél Alexandra, Gruber Brigitta, Gelb Mónika, Zágonyi Barbara (Kiss Gabriella, 46.), Krascsenics Petra, Szakonyi Emese, Kiss Stella.
A csoport másik mérkőzésén Dánia 10–1-re verte Szlovákiát.

A magyar válogatott montenegrói mérkőzései:

Magyarország–Szlovákia 1–1 (0-0)
Magyarország–Dánia (2016.10.25., Podgorica, 13:00)

A magyar női U19-es válogatott kerete

Kapus

Varga Luca (MTK Hungária FC)
Schildkraut Fruzsina (Szent Mihály FC)

Védő

Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Kiss Gabriella (Kóka FNLA)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Rozmis Gabriella (Kóka FNLA)
Csigi Eszter (Ferencvárosi TC)
Németh Hanna (Kóka FNLA)
Pilán Tímea (Gyulai Amazonok)
Fél Alexandra (ETO FC Győr)

Középpályás

Szakonyi Emese (Viktória FC)
Fél Patrícia (ETO FC Győr)
Gruber Brigitta (Ferencvárosi TC)
Zágonyi Barbara (Kóka FNLA)
Gelb Mónika (MTK Hungária FC)

Támadó

Kiss Stella (Kóka FNLA)
Süle Dóra (ETO FC Győr)
Krascsenics Petra (MTK Hungária FC)


Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzéseken vesznek részt női utánpótlás válogatottjaink

Az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés jegyében, nemzetközi erőpróba előtt áll mindkét korosztályos női labdarúgó-válogatottunk a héten. Az U19-es csapat – Bükön – Ciprus ellen vív két felkészülési mérkőzést, míg az U17-esek Észak-Írországba utaztak.

Női U19: Magabiztos sikerrel kezdtük az Eb-selejtező tornát

Turtóczki Sándor együttese 3-0-ás félidőt követően 5-2-re legyőzte a török korosztályos válogatottat Bükön, az Eb-selejtező torna első játéknapján.

Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó spanyol válogatott ellen, és végül 3–0-s vereséget szenvedett.

Áttörés: közel kétszáz lánycsapat nevezett

A női labdarúgás fejlődésének objektív mutatója, hogy 49-ről 194-re növekedett az utánpótlás bajnokságokba nevező csapatok száma, s ezek nagy részében 15 év alatti leányok futballoznak.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017