Női U19: döntetlen Észak-Írország ellen
U19 női   |   Mérkőzések   |   2024. július. 14., 18:40
Női U19: döntetlen Észak-Írország ellen

Az Észak-Írország vendégeként, Belfastban pályára lépő női U19-es válogatottunk vasárnapi felkészülési mérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget.

Ahogyan azt az 1-1-es végeredmény is tükrözi, kiegyenlített mérkőzést játszottak Belfastban. A magyar válogatott több helyzetet is kialakított egy fizikálisan jó képességű ellenféllel szemben. Válogatottunk a 16. percben Murár Viktória révén szerzett gólt, egy begyakorolt formációt követően. Az északírek a 29. percben szögletből egyenlítettek. A mérkőzés során a rivális főleg a szélső területeken próbálta megbontani a mieink védelmét, de sikertelenül, így a lefújásig maradt az 1-1-es eredmény. 

A felkészülési mérkőzéssel Rácz Zsófia együttese a november 27. és december 3. között sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőre hangolt. Válogatottunk a kontinenstorna selejtezőjében a hollandokkal, a svédekkel és a skótokkal mérkőzik meg az A ligában.

- Az északír együttes hasonló stílusú csapat, mint az őszi Eb-selejtező csoportellenfelünk, a skót válogatott. Az előző edzőtáborhoz képest sokat fejlődtünk, sikerült a játékunkban megint előrelépnünk, büszke vagyok a lányok mentalitására és arra, hogy csapatszinten jól működtek együtt. Mindazonáltal van még hova fejlődnünk, kis hiányérzetem maradt azzal kapcsolatban, hogy a helyzeteket nagyobb mértékben kellett volna kihasználnunk. Nyilván nyerni szerettünk volna, de gratulálok a lányoknak a mai teljesítményükért - értékelt a mérkőzés után Rácz Zsófia szövetségi edző.

Észak-Írország-Magyarország 1-1 (1-1)

Magyarország: Ascher Dóra - Csáki Eszter, Harmat Sára, Gyánó Lili (Koszo Sydney, 46.), Török Otília (Pintér Tekla, 46.) - Kern Fanni, Sinka Napsugár (Hécz Zsuzsanna, 86.) - Szabó Dóra (Csejtei Emília, 70.), Szarvas Sára, Vincze Borbála - Murár Viktória (Túróczy Anna, 46.)

Gólszerzőnk: Murár Viktória


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Észak-Írországba utazik a női U19-es válogatott
Észak-Írországba utazik a női U19-es válogatott

Női U19-es válogatottunk július 14-én Észak-Írországgal játszik felkészülési mérkőzést Belfastban.

Női utánpótlás: Hazai pályán játsszuk az Eb-selejtezőinket novemberben
Meccsbeszámoló
Női U19: döntetlen Észak-Írország ellen

Női U19-es válogatottunk július 14-én Észak-Írországgal játszik felkészülési mérkőzést Belfastban.