Női U19: az oroszok ellen kezdjük az Eb-elitkört
U19 női   |   Mérkőzések   |   2016. április. 04., 11:22
Női U19: az oroszok ellen kezdjük az Eb-elitkört

Női U19-es válogatottunk kedden 14.00 órakor játssza első mérkőzését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező elitkörben.

A Turtóczki Sándor vezette együttes keddtől vasárnapig hazai környezetben kísérli meg az Európa-bajnoki szereplés kiharcolását, a Szombathelyen sorra kerülő mérkőzéseken az orosz, a svájci és a norvég korosztályos együttes lesz a mieink három ellenfele. A magyar korosztályos csapatok az elmúlt években nem voltak rendszeres résztvevői az elitkör küzdelmeinek, ezért már az őszi csoportkörből való továbbjutás sikerként értékelhető, a hazai minitornán pedig minden egyes pont megszerzésének nagy értéke lehet, hiszen a női futballban nálunk magasabban jegyzett országok korosztályos válogatottjai ellen lépünk pályára.

A magyar válogatott a szombathelyi Király Sportcentrumban játssza le mindhárom találkozóját, kedden az oroszokkal, csütörtökön a svájciakkal, vasárnap a norvégokkal mérkőzik, egységesen 14.00 órás kezdéssel. A torna további mérkőzéseit Bükön rendezik, a magyar csapat összecsapásaival azonos időben.

A mieink felkészülése jól sikerült, a válogatott magját alkotó játékosok - kiegészülve néhány felnőtt labdarúgóval, B-válogatott néven - megnyerték csoportjukat az Isztria Kupán, majd Lipóton kétszer is legyőztek egy felnőtt norvég klubcsapatot. Turtóczki Sándor egy kulcsjátékosára nem számíthat a tornán, Magyarics Zoé a válogatott kerethirdetése után, a hétvégi bajnoki fordulóban megsérült klubcsapatában, ezért nem léphet pályára egyik mérkőzésen sem.

- A felkészülést követően az összkép pozitív, a válogatott a lejátszott mérkőzéseken bizonyította, hogy van tartása, jól működött a csapatvédekezésünk, és a támadójátékunkban is volt elképzelés. Az elvárás továbbra sem változott a csapattal szemben, azt szeretném, hogy minden játékos a képességeihez mérten a maximumot adja a mérkőzéseken, és majd a pályán kiderül, hogy ez mire lesz elég. Az erőviszonyokat nehéz előre megítélni a korosztályos csapatoknál, de a jellemző stílusjegyek alapján fel lehet készülni a riválisainkból. Első ellenfelünk, az orosz válogatott erőfutballt játszik, a célunk az, hogy fegyelmezett védekezésre alapozva, gyors támadójátékkal, az ellenfélnél dinamikusabban futballozva érjünk el jó eredményt - mondta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Schildkraut Fruzsina (Szegedi AK)
Szabó Enikő (ETO FC Győr)

Védők:

Rozmis Gabriella (Kóka FNLA)
Kun Barbara (Viktória-Trend Optika FC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Németh Hanna (Kóka FNLA)
Szabó Dorottya (Ferencvárosi TC)
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Kiss Gabriella (Kóka FNLA)

Középpályások:

Krascsenics Petra (Kóka FNLA)
Gruber Brigitta (Ferencvárosi TC)
Farádi-Szabó Edina (MTK Hungária FC)
Szakonyi Emese (Viktória-Trend Optika FC)
Krascsenics Csilla (Kóka FNLA)

Támadók:

Gelb Mónika (MTK Hungária FC)
Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)
Kaján Zsanett (MTK Hungária FC)

Az Eb-selejtező elitkör programja:

Április 5., kedd:

Oroszország-Magyarország 14.00 (Szombathely, Király Sportcentrum)
Svájc-Norvégia, 14.00 (Bük)

Április 7., csütörtök:

Svájc-Magyarország, 14.00 (Szombathely, Király Sportcentrum)
Norvégia-Oroszország, 14.00 (Bük)

Április 10., vasárnap:

Oroszország-Svájc, 14.00 (Szombathely, Király Sportcentrum)
Magyarország-Norvégia, 14.00 (Bük)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...