Női U17, U19: kisorsolták az Eb-selejtezős ellenfeleinket

2016. november. 11., 11:58   |    

Női U17, U19: kisorsolták az Eb-selejtezős ellenfeleinket

Az UEFA kisorsolta a női U19-es, és U17-es válogatottak Eb-selejtezőjének elitkörös csoportjait.

Akárcsak tavaly, idén is nagyszerűen szerepeltek női utánpótláscsapataink az Európa-bajnoki selejtezőben, a Turtóczki Sándor vezette U19-es együttes a dánokat is megelőzve, sőt őket legyőzve nyerte meg csoportját.

A sikeres szereplés után a válogatott érdekelt volt az elitkörös sorsoláson, ahol már csak Európa legerősebb korosztályos együttesei szerepelnek. Az U19-es válogatott a harmadik kalapból húzták ki, a négyes csoportok győztesei mellett a legjobb második is kvalifikálja magát az augusztusi kontinensviadalra, melyet Észak-Írországban rendeznek augusztus 8-20. között.

Az elitkör selejtezői május 26-31. között kerülnek lebonyolításra, és az U19-es válogatottunk számára nagyszerű hír, hogy az UEFA döntésének értelmében az 1. csoportban Magyarország adhat otthont az eseménynek, így a lányok hazai pályán, a magyar szurkolók előtt küzdhetnek meg a kontinenstornáért.

- Nem volt szerencsénk a sorsolásnál, ennél sokkal könnyebb csoportba is kerülhettünk volna. A spanyolok Európa legjobbjai közé tartoznak utánpótlásszinten is, favoritjai a továbbjutásnak. Ugyanakkor a belgák sem sokkal maradnak el tőlük erősségben, mindkét rivális ellen bravúr kellene már a pontszerzéshez is. Az orosz női labdarúgás is előttünk jár, így meglehetősen nehéz dolgunk lesz tavasszal - mondta a sorsolásról Turtóczki Sándor.

Csoport 1: Spanyolország, Belgium, Magyarország, Oroszország
Csoport 2: Anglia, Csehország, Dánia, Törökország
Csoport 3: Franciaország (címvédő), Hollandia, Szlovénia, Portugália
Csoport 4: Finnország, Írország, Skócia, Ukrajna
Csoport 5: Szerbia, Svédország, Norvégia, Olaszország
Csoport 6: Németország, Lengyelország, Svájc, Izland

A 2016-os elitkör mellett az UEFA kisorsolta a 2017/2018-as Eb-kvalifikációs csoportjait is az U19-es korosztály számára. A sorsolás rekordot jelentő 48 ország részvételével zajlott.

A magyar válogatott a 10-es csoportba került, ellenfeleink Skócia, Törökország és Örményország lesznek a 2017/2018-as Eb-kvalifikáció során, az Európa-bajnokságnak Svájc ad majd otthont.

Csoport 1: Németország, Izland, Montenegró, Koszovó
Csoport 2: Anglia, Szlovénia, Wales, Kazahsztán
Csoport 3: Dánia, Románia, Szlovákia, Litvánia
Csoport 4: Spanyolország, Ukrajna, Azerbajdzsán, Albánia
Csoport 5: Norvégia, Portugália, Észak-Írország, Ciprus
Csoport 6: Hollandia, Írország, Észtország, Litvánia
Csoport 7: Franciaország, Olaszország, Moldova, Feröer-szigetek
Csoport 8: Belgium, Ausztria, Horvátország, Macedónia
Csoport 9: Svédország, Csehország, Fehéroroszország, Bulgária
Csoport 10: Skócia, Törökország, Magyarország, Örményország
Csoport 11: Finnország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Izrael
Csoport 12: Oroszország, Lengyelország, Görögország, Grúzia

A Schumi Dorottya irányította U17-es női csapat szintén veretlenül, a lengyelek mögött másodikként harcolta ki továbbjutását az elitkörbe, az UEFA pedig ebben a korosztályban is kisorsolta az elitkör csoportjait (csillaggal a rendező országok).

A magyar válogatott tehát Szerbiában szerepel majd március 14-19. között, a házigazdákon kívül az írek és a skótok lesznek az ellenfelei. Az Európa-bajnokságnak Csehország ad majd otthont, az elitkörből csak a csoportgyőztesek, és a legjobb második vehet majd részt a kontinenstornán.

- Nem panaszkodhatunk, viszonylag jó sorsolást kaptunk, nehezebb csoportokba is kerülhettünk volna. Ezzel együtt három remek együttes lesz az ellenfelünk. A skótok és az írek hasonló játékstílust képviselnek, fizikálisan erős játékosaik vannak, akik ellen nehéz párharcokat nyerni, és a szerbek agresszív stílusa is okozhat nehézséget. Nagyon rövid lesz a felkészülési időszak, hiszen márciusban rendezik a tornát, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikeresen zárjuk a tornát - mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya.

Csoport 1:: Ausztria, Hollandia*, Szlovénia, Svájc
Csoport 2:: Norvégia, Dánia, Bosznia-Hercegovina*, Wales
Csoport 3:: Németország (címvédő), Lengyelország, Anglia, Olaszország
Csoport 4:: Írország, Magyaroszág, Skócia, Szerbia*
Csoport 5:: Franciaország*, Görögország, Belgium, Oroszország
Csoport 6:: Spanyolország, Svédország, Izland, Portugália*


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink