Fölényes finn siker Gyirmóton
U19 női   |   Mérkőzések   |   2024. május. 30., 21:07
Fölényes finn siker Gyirmóton

Női U18-as válogatottunk 7-1-es vereséget szenvedett a finnek elleni felkészülési mérkőzésén Gyirmóton.

A következő idényben a 2006-os és a 2007-es korosztály tagjai alkotják a női U19-es válogatott keretét, de a bő keret tagjai már a korosztályváltás előtt lejátszották első nemzetközi mérkőzésüket, az ellenfél a finnek korosztályos válogatottja volt.

A szakmai stáb célja a korosztály felmérése, Rácz Zsófia szövetségi edző azért hirdetett bővebb keretet, hogy képet kapjon arról, kikre számíthat majd az őszi Eb-selejtezőkön.

Minden kezdet nehéz, így volt ez a finnek elleni találkozón is, a vendégek fölényes, 7-1-es győzelmet arattak. A mieink gólját Hécz Zsuzsanna szerezte. A két csapat hétfőn ismét megmérkőzik egymással a gyirmóti Alcufer Stadionban.

– Rosszul kezdtünk, egy kapu előtti hibát már a második percben kihasználtak a finnek, és ez sajnos megadta az egész meccs alaphangját – mondta a mérkőzés után Rácz Zsófia szövetségi edző. – A játékosaink nincsenek hozzászokva a finnek által diktált óriási tempóhoz, közel félórának kellett eltelnie, mire sikerült felvennünk a meccs ritmusát, de ellenfelünk fizikális fölényével a folytatásban sem tudtunk mit kezdeni. Sokat hibáztunk, ellenfelünk ezekből többször is gólt szerzett, így végül nagy különbségű vereség lett a vége. A hétfői visszavágóig ki kell javítanunk a hibákat, valamint más mentalitással kell beleállni a meccsbe, és ha ez sikerül, akkor biztos vagyok benne, hogy jóval szorosabb mérkőzést játszunk majd.



Magyarország-Finnország 1-7 (0-3)
Magyarország: Schvirján Dóra (Major Janka, 63.) - Kern Fanni, Gyánó Lili (Nyul Petra, 63.), Pintér Tekla (Török Otilia, 63.), Harmat Sára, Murár Viktória (Hécz Zsuzsanna, 46.), Nagy Nikolett (Szabó Dóra, 63.), Sinka Napsugár (Koszo Sydney, 63.), Szarvas Sára, Vincze Borbála (Csejtei Emília, 75.), Csáki Eszter.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Észak-Írországba utazik a női U19-es válogatott
Észak-Írországba utazik a női U19-es válogatott

Női U19-es válogatottunk július 14-én Észak-Írországgal játszik felkészülési mérkőzést Belfastban.

Női utánpótlás: Hazai pályán játsszuk az Eb-selejtezőinket novemberben
Meccsbeszámoló
Női U19: döntetlen Észak-Írország ellen

Női U19-es válogatottunk július 14-én Észak-Írországgal játszik felkészülési mérkőzést Belfastban.