Ellenfélre várnak női utánpótláscsapataink – pénteken Eb-elitkörös sorsolás
U19 női   |   Csapat   |   2018. november. 22., 11:00
Ellenfélre várnak női utánpótláscsapataink – pénteken Eb-elitkörös sorsolás

Ősszel a női U17-es és U19-es csapatunk is bejutott az Eb-selejtező elitkörébe, melynek csoportbeosztását pénteken sorsolják. Ekkor derül ki a jövő őszi Eb-selejtező minitornáinak beosztása is.

Sikeres őszt tudhatnak maguk mögött női korosztályos válogatottjaink, mind az U17-es, mind pedig az U19-es korosztály bejutott az Eb-selejtező elitkörébe. A csoportok Nyonban, a pénteki sorsoláson alakulnak ki. Ugyanitt derül ki az is, hogy a következő kiírás selejtezőiben mely országokkal mérkőznek meg csapataink. A jövő őszi minitornákra mindkét magyar gárda a második kalapból várja a sorsolást, így a papírforma szerint egy-egy erősebb ellenféllel kell majd számolniuk.

A tavaszi elitkörre a harmadik kalapból húzzák a mieinket. Az UEFA szabályai értelmében ugyanabból a selejtező csoportból érkező csapatok nem kerülhetnek össze. Mindkét korosztályban hét négycsapatos csoport alakul ki, melyek győztese jut ki az Európa-bajnokságra.

A címvédő Spanyolországot az A-kalapból húzzák majd az U17-es korosztály sorsolásán. Ebben a csoportban van még Németország, Franciaország, Anglia, Dánia, Szerbia és Belgium is. A B kalapból kaphatjuk Ausztriát, Görögországot, Lengyelországot, Norvégiát, Olaszországot, Hollandiát vagy Portugáliát. A mezőnyhöz az elitkör után csatlakozik a házigazda Bulgária a május 5-17. között tartott döntőben.

Az U19-es korosztályban szintén Spanyolország nyerte legutóbb a sorozat, így az A kalapba került Franciaország, Németország, Norvégia, Anglia, Finnország és Norvégia társaságában. A B kalapból Dánia, Svédország, Szlovénia, Ausztria, Írország, Izland vagy Olaszország lehet az ellenfelünk. A döntőt Skóciában, július 16-18. között rendezik.

A pénteki sorsolások időpontjai:

Női U17 Eb-selejtező: 9.00
Női U17 elitkör: 11.40

Női U19 Eb-selejtező: 10.00
Női U19 elitkör: 11.00


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatottjaink 2023-ban is az
Női válogatottjaink 2023-ban is az "A" ligában bizonyíthattak

A női utánpótlás-válogatottak 2023-as évét összefoglaló beszámolónkban összegezzük az idei év eredményeit. Mind a tavaszi, mind az őszi ...

Női U19: döntetlen a csehek ellen
Meccsbeszámoló
Rácz Zsófia: minden meccsen a győzelemért fogunk küzdeni

A női utánpótlás-válogatottak 2023-as évét összefoglaló beszámolónkban összegezzük az idei év eredményeit. Mind a tavaszi, mind az őszi ...