Női utánpótlás: U17-es Eb-elitkört rendezünk, Lengyelországban az U19-esek
U19 női   |   Csapat   |   2019. november. 29., 15:05
Női utánpótlás: U17-es Eb-elitkört rendezünk, Lengyelországban az U19-esek
uefa.com

Női U17-es válogatottunk Izlanddal, Oroszországgal és Romániával mérkőzik márciusban a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben. A női U19-es csapat Lengyelországban lép pályára tavasszal a házigazdák, valamint a belga és a szlovák csapat ellen.

A hibátlan mérleggel megnyert selejtező minitorna után (ahol csapatunk gólt sem kapott Bulgária, Kazahsztán és Lengyelország ellen; Pápai Emőke pedig 7 találatával a torna gólkirálynője lett) női U17-es válogatottunk az első kalapból várhatta az Eb-selejtező elitkör sorsolását. A korosztályos együttes zsinórban hetedszer jutott el ideáig.

A továbbjutókat hét, négycsapatos csoportba osztották a pénteki sorsoláson. A magyar válogatott nagyon erős csoportba került, az orosz, az izlandi és a román válogatott ellen lép pályára az elitkörben az Eb-részvétel kiharcolásáért, előnyt jelent viszont, hogy a csoportkört Magyarország rendezi. A március 18-án kezdődő selejtezőből csak a győztes jut ki a svédországi kontinensdöntőre.

– Nehéz csoportba kerültünk, az oroszok például a dánokat legyőzve végeztek a csoportjuk élén. Izland is előttünk jár a női futballban, ők is nagyon erős csapattal érkeznek majd, míg a románokkal játszottunk felkészülési mérkőzést ebben a korosztályban, ellenük sikerült már győznünk. A selejtezőben kialakult egy jó alapcsapatunk, ebbe még beléphetnek a legtehetségesebb 2005-ös születésű játékosok is. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni az elitkörre, célunk, hogy harcban legyünk a továbbjutásért – mondta az mlsz.hu-nak a sorsolás után Schumi Dorottya szövetségi edző.

Az U19-es válogatottnak a tavaszi lesz sorozatban az ötödik szereplése az elitkörben. A csapatnak Törökországban kellett megküzdenie a házigazdák mellett Koszovó és Dánia legjobbjaival. Első két találkozóját megnyerte, a zárónapon pedig döntetlent játszott a magasabban jegyzett dánokkal, így csoportmásodikként, 8–1-es gólkülönbség ment tovább.

Az elitkör sorsolásán a második kalapból húzták Turtóczki Sándor szövetségi edző csapatát. Ahogy a fiatalabb korosztálynál, itt is hét, négycsapatos csoport alakult ki, ahonnan csak az első helyezettek vehetnek részt a georgiai Európa-bajnokságon. A mieink a belga, a lengyel és a szlovák válogatottal mérkőznek meg az Eb-szereplésért, a tornának Lengyelország ad otthont. Az elitkör küzdelmet április 6. és 14. között rendezik.

A nyoni sorsolásokon az is eldőlt, csapataink kikkel mérkőznek meg a jövő őszi Eb-selejtező minitornákon. Itt mindkét korosztályos magyar együttest a második kalapból húzták ki. Az U17-es együttes a finn, az izraeli és a török válogatottal meccsel a továbbjutásért Törökországban, míg az U19-es csapat a skót, a montenegrói és az észt válogatott mellől igyekszik biztosítani elitkörös szereplését Skóciában.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatottjaink 2023-ban is az
Női válogatottjaink 2023-ban is az "A" ligában bizonyíthattak

A női utánpótlás-válogatottak 2023-as évét összefoglaló beszámolónkban összegezzük az idei év eredményeit. Mind a tavaszi, mind az őszi ...

Női U19: döntetlen a csehek ellen
Meccsbeszámoló
Rácz Zsófia: minden meccsen a győzelemért fogunk küzdeni

A női utánpótlás-válogatottak 2023-as évét összefoglaló beszámolónkban összegezzük az idei év eredményeit. Mind a tavaszi, mind az őszi ...