Öt gólt szerzett a női U19-es válogatott
U19 női   |   Archívum   |   2013. június. 11., 21:14
Öt gólt szerzett a női U19-es válogatott

Turtóczki Sándor együttese Gyulán játszott felkészülési mérkőzést a moldáv korosztályos csapattal.

Női U19-es válogatottunk az Eb-selejtezőkre való felkészülés jegyében a héten kétszer is megmérkőzik a moldávokkal Gyulán. A keddi első meccsen magabiztos, 5-1-es győzelmet aratott a csapat, a találkozón Turtóczki Sándor a Földes Fanni - Balázs Eszter (Gyöngyösi Réka, 60.), Zólyomi Rebeka, Vöfély Noémi, Derzsényi Dorina (Gál Henrietta, 78.) - Zeller Dóra, Fenyvesi Evelin, Horváth Zsófia (Csorbai Nikolett, 53.), Diószegi Fanni - Dencz Orsolya (Vicsek Nóra, 69.), Vidovenyecz Anna összeállításban szerepeltette játékosait.

Az első félidőben nehezen találtunk fogást a masszívan védekező moldávokon, de egy gólt azért sikerült szereznünk, a 19. percben Dencz Orsolya volt eredményes. A mieink a szokásosnál pontatlanabbul futballoztak, a szünetig kiegyenlített volt a játék. A fordulás után a cseréknek és a szerkezeti átalakításoknak köszönhetően feljavult a magyar válogatott teljesítménye, és egyre növekvő fölényünk gólokban is megmutatkozott: a 49. percben Vidovenyecz Anna duplázta meg az előnyt, majd a moldávok büntetőből szerzett szépítő találatát követően újabb három gólt szereztünk: Vidovenyecz belőtte a mesterhármashoz szükséges további két találatot, valamint Csorbai Nikolett is eredményes volt, így alakult ki az 5-1-es végeredmény.

- Új összetételű csapattal léptünk pályára, és ez meglátszott a játékunkon is, idegesebbek, kapkodóbbak voltunk a szokásosnál - mondta Turtóczki Sándor szövetségi edző. - Az ellenfelünk agresszív, a játékosai testi erejét jól kihasználó masszív csapat volt, amely harcosan védekezett, ezért sokáig nehezen tudtunk kibontakozni, el kell ismerni, a szünetig meglehetősen visszafogottan teljesítettünk. A második félidőben már jobb volt a teljesítményünk, és ez gólokban is megmutatkozott, de az eredmény ellenére nem vagyok teljesen elégedett, mert tudunk mi ennél sokkal jobban is játszani.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát
Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...

Női U19: Tisztes helytállás Belgium ellen
Meccsbeszámoló
Női U19: Magabiztos győzelem Oroszország ellen

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...