Női U19: peches vereség Lengyelországban
U19 női   |   Archívum   |   2013. augusztus. 09., 20:08
Női U19: peches vereség Lengyelországban

Turtóczki Sándor együttese egyenrangú ellenfele volt a hazaiaknak a női U19-es válogatott szezonbeli első felkészülési meccsén.

Az U19-es lányok szeptemberben igen nehéznek ígérkező Európa-bajnoki selejtezőt játszanak, mert bár hazai rendezésű viadalon próbálják meg kiharcolni a továbbjutást, a sorsolás nem volt kegyes hozzánk, az egyaránt nagyszerű játékerőt képviselő belga és török válogatott is a csoportunkban van, és Montenegró sem ígérkezik sokkal könnyebb riválisnak, mellettük kell megszerezni a négyes első két helyének valamelyikét az elitkörbe kerüléshez. A nyári szünet utáni első nemzetközi meccseinkre Lengyelországba utazott a csapat, a pénteki találkozó után vasárnap is megmérkőzik a házigazdákkal Turtóczki Sándor együttese. A magyar válogatott néhány alapembere nélkül utazott el Lengyelországba, Zeller Dóra, Kókány Regina és Csorbai Nikolett sem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére.

Az első mérkőzésen a magyarországitól gyökeresen eltérő időjárási körülmények fogadták a mieinket, a heves esőzések miatt alaposan felázott pályán nem volt könnyű játszani, a labda gyakran elakadt a gyepen összegyűlt tócsákban. Az első félidőben a lengyelek letámadással próbálkoztak, és sikerült is megzavarniuk néhányszor a védelmünket, a vezető találathoz azonban kellett egy kis segítség is: a kapusunk kezéből kicsúszott a vizes labda, a hazaiak támadója pedig jókor volt jó helyen, és megszerezte a meccs egyetlen találatát.

A fordulás után - részben a jól beszálló cseréknek köszönhetően - feljavult a mieink játéka, és többször is közel jártunk az egyenlítéshez: Vidovenyecz Anna kapufát lőtt, Diószegi Fanni pedig nagy helyzetben hibázott. Az eredmény azonban nem változott, a lengyelek egygólos győzelmet arattak.

- A nyári szünet utáni első nemzetközi mérkőzésünkön még nem működött olajozottan a gépezett, a szokásosnál visszafogottabb játékot nyújtottunk - mondta az mlsz.hu-nak Turtóczi Sándor szövetségi edző. - Sok volt a ki nem kényszerített hiba a részünkről, többen elmaradtak a tőlük elvárt teljesítménytől. Kipróbáltunk néhány új játékost, az ő beépítésükhöz még időre van szükség. A védelmet stabilizálnunk kell, valamint kreativitásban is előre kell lépnünk az Eb-selejtezőig. Voltak helyzeteink, mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak, vagyis nem álltunk messze a jobb eredmény elérésétől, de összességében ettől jobb teljesítményt várok a csapattól.

- Irreális körülmények között, rendkívül mély talajon, zuhogó esőben játszottunk, ezért nem alakult ki folyamatos játék - tette hozzá Vágó Attila, női szakágvezető. - Úgy gondolom, a döntetlen talán jobban megfelelt volna a játék képének, hiszen szerencsétlen szituációból kaptuk a gólt, és a második félidőben több nagy helyzetünk is volt. Nem okoztunk csalódást, hiszen ne felejtsük el, hogy Lengyelország előttünk jár női futballban, háromszor annyi labdarúgójuk van, mint nekünk, az U17-es válogatottjuk pedig nemrég Európa-bajnok lett, biztató, hogy idegenben kiegyensúlyozott meccset játszottunk ellenük.

Lengyelország-Magyarország 1-0 (1-0)
Magyarország:
Földes Fanni - Zólyomi Rebeka (Gyöngyösi Réka, 82.), Gál Henrietta, Vöfély Noémi, Balázs Eszter - Fenyvesi Evelin, Horváth Zsófia (Görög Zsófia, 68.), Dencz Orsolya (Vicsek Nóra, 62.), Partin Nicole (Bognár Enikő, 72.), Németh Loretta (Diószegi Fanni, 46.) - Vidovenyecz Anna


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát
Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...

Női U19: Tisztes helytállás Belgium ellen
Meccsbeszámoló
Női U19: Magabiztos győzelem Oroszország ellen

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...