Női U19: nem sikerült a továbbjutás az Eb-selejtezőn
U19 női   |   Archívum   |   2014. szeptember. 18., 15:03
Női U19: nem sikerült a továbbjutás az Eb-selejtezőn

Női U19-es válogatottunk utolsó Eb-selejtezőjén 2-1-es vereséget szenvedett a belgáktól.

Női U19-es válogatottunk a jó rajt, az észtek 4-0-ás legyőzése után 1-0-ás vereséget szenvedett a szlovénoktól, így a legerősebb csoportellenfél, a belga válogatott elleni pápai találkozó döntött a továbbjutásáról.

A mieink dolgát nagyban nehezítette, hogy legjobb játékosunk, a csapatkapitány Kaján Zsanett eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán. Jól kezdtünk, az első negyedórában többször is lövéssel veszélyeztettük a belga kaput, de a vezetést nem sikerült megszerezni. Az első félidő vége a belgáké volt, olyannyira, hogy a három percig tartó hosszabbítás végén Baldewinjs találatával megszerezték a vezetést (0-1).

A második félidőt egy nagy magyar helyzet vezette be, de az 55. percben Maximus révén megduplázták az előnyüket a belgák (0-2). A 74. percben jogos büntetőhöz jutottunk, ezt Csorbai Nikolett értékesítette, de hiába küzdöttünk az egyenlítésért, a második magyar gól nem született meg. A belgák hibátlan mérleggel jutottak tovább, míg a másik mérkőzésen kétgólos hátrányból 4-2-es győzelmet arató szlovénok a második helyen léptek tovább a tavaszi elitkörbe.

- A mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, úgy játsszanak, hogy az eredménytől függetlenül nyugodt lelkiismerettel tudjunk lejönni a pályáról. Ezt teljesítettük, ezért dicséret illeti a lányokat, hiszen megnehezítettük egy jobb erőkből álló rivális dolgát - értékelt a mérkőzés után Turtóczki Sándor szövetségi edző. - Az első harminc percben nagy iramban futballoztunk, jobban játszottunk a belgáknál, de a folytatásban a belgák maguk javára fordították a meccset. A fordulás után jól tartottuk magunkat, de támadásban sokat hibáztunk, a belgák pedig jól védekeztek. A selejtező előtt kitűzött célunkat nem tudtuk elérni, de ez most nem csak rajtunk múlt, úgy gondolom, hogy a torna előtti sérülések, betegségek és a torna folyamán előforduló külső körülmények miatt nem tudtuk megszerezni az első két hely valamelyikét. Ugyanakkor az első és a harmadik mérkőzésen a nehézségek ellenére is megmutatta a csapat, hogy optimális körülmények között ki tudta volna harcolni a továbbjutást.

Magyarország-Belgium 1-2 (0-1)
Magyarország: Samu Anna - Nagypál Fatima, Bokor Adrienn, Király Bianka, Szabó Dorottya - Vicai Katalin, Dencz Orsolya (Farádi Szabó Edina, 60.), Szabó Viktória - Vicsek Nóra, Csorbai Nikolett (Partin Nicole, 81.), Vidovenyecz Anna (Diószegi Fanni, 71.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát
Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...

Női U19: Tisztes helytállás Belgium ellen
Meccsbeszámoló
Női U19: Magabiztos győzelem Oroszország ellen

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...