Női U19: kettős győzelem Ciprus ellen
U19 női   |   Archívum   |   2015. augusztus. 27., 12:54
Női U19: kettős győzelem Ciprus ellen

Második mérkőzését is megnyerte Bükön, Ciprus ellen, a szeptemberi Eb-selejtező mini-tornára készülő női U19-es válogatott.

Turtóczki Sándor csapata a keddi, 10-0-s siker után, ezúttal „csak” 5-0-ra győzött. A vendégek okultak a két nappal ezelőtti találkozóból, és szinte beásták magukat a kapujuk elé. A 4-5-1-es szerkezetet választva, teljesen feladták a támadás lehetőségét. Ennek ellenére, Kocsán Petra már a 6. percben bevette a bunkert és gólt szerzett, majd a 17. percben Bokor Adrienn növelte csapatunk előnyét. A Ferencváros védője még a szünet előtt duplázni tudott, így ezen a mérkőzésen is magabiztos előnnyel fordult a magyar csapat. A második félidő közepén Kaján Zsanett növelte a magyar előnyt, majd nem sokkal később, Németh Napsugár állította be a végeredményt.

A két csapat játékereje közötti különbség miatt egy pillanatig sem lehetett kétséges, hogy a magyar lányok megnyerik a mérkőzést, de az, hogy a ciprusiak szeme előtt kizárólag a nagy különbségű vereség elkerülése lebegett, megnehezítette a mieink dolgát. A vendégcsapat olyan defenzív taktikát választott, amelyet talán az Eb-selejtező-csoport leggyengébb gárdája, Kazahsztán sem fog. Sajnos, az első félidő közepén Farádi-Szabó Edina rúgást kapott a bokájára, le kellett cserélni, de az első diagnózis szerint, nem került veszélybe esetleges részvétele az Eb-selejtezőn.

- A ciprusi csapat változtatott a taktikáján, és szinte csak a védekezésre fordított energiát - értékelt Turtóczki Sándor szövetségi edző az MLSZ.hu-nak. - Nehezebb volt feltörni ezt a védőfalat, mint a keddi mérkőzésen, és ehhez talán az is hozzájárult, hogy a második mérkőzésre a lányok már kicsit fáradtabbak voltak, lazult a koncentráció, több rossz döntést hoztak. Nem játszottunk igazán jól, de a mérkőzést közepes teljesítménnyel is meg tudtuk nyerni.

Magyarország–Ciprus: 5-0 (3-0)
Magyarország: Schildkraut Fruzsina – Nagypál Fatima, Németh Hanna, Bokor Adrienn, Szabó Dorottya (Turányi Lilla, 78.) – Gruber Brigitta, Farádi-Szabó Edina (Németh Napsugár, 24.) – Szakonyi Emese (Csányi Diána, 62.), Kaján Zsanett, Magyarics Zoé (Gelb Mónika, 82.) – Kocsán Petra (Kós Petra, 78.).
Gólszerzők: Kocsán (6. p.), Bokor (17., 39. p.), Kaján (57. p.), Németh N. (64.).


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát
Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...

Női U19: Tisztes helytállás Belgium ellen
Meccsbeszámoló
Női U19: Magabiztos győzelem Oroszország ellen

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...