Női U19: Izland örülhetett jobban a döntetlennek

2017-04-13 16:01:28

Női U19-es válogatottunk lejátszotta utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzését a május végén kezdődő hazai rendezésű Eb-selejtező elitkör előtt.

A mieink kedden 2-0-ra megnyerték az izlandiak elleni első mérkőzést Dabason, csütörtökön Tatabányán találkozott egymással ismét a két csapat. Az első félidőben a szél az izlandiakat támogatta, és ezt ki is használták, a 28. percben szerzett vezető találatuk úgy esett, hogy egy távoli lövésnél a szél megtolta a labdát, amit Barti Luca már nem tudott védeni (0-1). A 37. percben egy csodálatos, ziccerig kijátszott akció végén egyenlítettünk, Kiss Stella passzából Csiki Anna volt eredményes (1-1).

A kiegyenlített első félidőben több gól nem esett, a fordulás után pedig már csak a magyar csapat előtt adódtak helyzetek, több ziccert is kidolgoztunk, de csak két kapufáig jutottunk, valamint az izlandiak kapusa is bemutatott jó néhány bravúrt. Az eredmény a lefújásig nem változott, a második félidő alapján a vendégek örülhettek az 1-1-es döntetlennek.

- Ezzel a mérkőzéssel megtartottuk a főpróbát az elitkörre. Nem lehetek elégedetlen a mai mérkőzéssel, a második félidőben nagyon jól játszottunk, dicséret illeti a lányokat. A keddi meccs végén, a győzelem ellenére, volt némi hiányérzetem a mutatott játékkal kapcsolatban, ma viszont másik arcát mutatta a csapat: jól futballoztunk, több magas szintű egyéni teljesítménnyel. A helyzetek alapján gólokkal kellett volna megnyernünk a találkozót, bízom benne, hogy a későbbiekben sikerül egy meccsre összpontosítani a jó teljesítményt és az eredményes játékot - értékelt a lefújás után Turtóczki Sándor.

Magyarország-Izland 1-1 (1-1)
Magyarország: Barti Luca - Rozmis Gabriella, Csigi Eszter (Turányi Lilla, 41.), Németh Hanna, Kun Barbara (Fél Alexandra, 41.) - Csányi Diána (Fél Patrícia, 41.) - Kiss Stella, Krascsenics Petra (Gelb Mónika, 41.), Csiki Anna, Magyarics Zoé (Süle Dóra, 61.) - Oláh Adrienn


Kapcsolódó cikkek

Női U19: háromgólos vereség Ausztriában

Az Eb-selejtezőre készülő női U19-es válogatottunk a héten Ausztria ellen készül a soros tétmérkőzésekre. Az első meccsen a házigazda osztrákok nyertek.

Horvátországi tornán vesz részt a női B-válogatott

Turtóczki Sándor vezetésével a horvátországi Isztria Kupán vesz részt az U19-es válogatottra épülő női B-válogatott.

Női U19: váratlan vereség a második selejtezőn

Női U19-es válogatottunk az első játéknapon aratott magabiztos siker után hétfőn 1-0-ra kikapott a szlovénoktól a hazai rendezésű Eb-selejtező minitornán.

Nem tudtuk megszorítani a norvégokat

Női U19-es válogatottunk vereséggel kezdte az Európa-bajnoki elitkört.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017