Nem bírtuk a hajrát az ukránok ellen
U19 női   |   Archívum   |   2015. augusztus. 12., 10:31
Nem bírtuk a hajrát az ukránok ellen

Női U19-es válogatottunk Beregszászon játszott felkészülési mérkőzést a házigazda ukrán korosztályos csapattal.

Turtóczki Sándor szövetségi edző csapata az Eb-selejtezőkre való felkészülés jegyében mérte össze erejét az ukránokkal kedden délután. A magyar csapatból több kulcsjátékos is hiányzott, a Ferencváros ugyanis BL-selejtezőn szerepel, így nem tudta elengedni korosztályos válogatottjait.

A magyar válogatott a hiányzások ellenére is dominálni tudott az első félidőben, és a 21. percben megszerezte a vezetést is: egy közeli közvetett szabadrúgás után Magyarics Zoé 10 méterről a léc alá lőtte a legurított labdát. Az ukránok csak a második félidő közepén jöttek fel, és kihasználva a magyar játékosok fáradtságát, a 76. percben egyenlítettek, a 81. percben pedig a vezető gólt is megszerezték. A mieink a mérkőzés hajrájához közeledve is szerezhettek volna gólokat, de Süle Dóra és Grúber Brigitta is kihagyta helyzetét, így az ukránok 2-1-re megnyerték a mérkőzést.

- Taktikailag és technikailag is dominálni tudunk a meccs nagy részében, de a 65. perc tájékán elkezdtünk elfáradni, és ezúttal sajnos a cserék sem tudtak annyit hozzátenni a játékunkhoz, mint az ukránok beszálló játékosai - mondta a mérkőzés után Turtóczki Sándor. - Bár a hazaiak egyszerű futballt játszottak, mégis meg tudták fordítani az állást, mi pedig hiába dolgoztunk ki még ekkor is helyzeteket, kihagytuk azokat. Nyerhető mérkőzésen maradtunk alul, amit leginkább azért sajnálok, mert a plusz önbizalom fontos lett volna a csapat és a játékosok számára.

A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

Ukrajna-Magyarország 2-1 (0-1)
Magyarország: Mészár Krisztina - Csányi Diána (Török Kitti, 65.), Turányi Lilla, Németh Hanna, Németh Napsugár (Zoltán Bettina, 85.)- Szakonyi Emese (Kun Barbara, 65.), Grúber Brigitta, Kocsán Petra, Magyarics Zoé - Farádi Szabó Edina, Kós Petra (Süle Dóra, 65.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát
Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...

Női U19: Tisztes helytállás Belgium ellen
Meccsbeszámoló
Női U19: Magabiztos győzelem Oroszország ellen

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...