Csapatbemutató: Portugália
U19 női   |   Archívum   |   2013. június. 19., 17:09
Csapatbemutató: Portugália

Portugália rendszeres résztvevője a korosztályos Európa-bajnokságoknak, ezúttal rendkívül erős csapattal érkezik Magyarországra.

A portugálok U19-es válogatottja tavaly és tavalyelőtt is résztvevője volt az Európa-bajnoki döntőnek, most az 1995-ös korosztály is magabiztosan harcolta ki a részvételt a kontinensviadalon, pedig az elitkörben az utánpótlásfutballban Európa legjobbjai közé tartozó Belgium is az ellenfelek között volt. Mészöly Géza csapata tavaly év elején 1-0-ra legyőzte idegenben a portugálokat, de az egy kísérleti csapat volt, tavaly ősszel viszont már a legerősebb összeállításában érkezett Telkibe Hélio Sousa együttese. Akkor fordulatos, izgalmas mérkőzésen tíz emberrel játszva 1-3-ról mentettük 3-3-ra a meccset. Támadófocit játszanak, ezt jelzi, hogy az összes Eb-selejtezőjükön legalább három gólig jutottak.

Út az Eb-re:

Eredményei az őszi selejtezőben:



Portugália-Luxemburg 3-0
Portugália-San Marino 6-0
Portugália-Norvégia 3-2

Eredményei az elitkörben:

Portugália-Görögország 3-0
Portugália-Wales 3-2
Portugália-Belgium 3-2

Eddigi Eb-szereplés:

2003 – 2.
2006 – nem jutott tovább a csoportból
2007 – nem jutott tovább a csoportból
2010 – nem jutott tovább a csoportból
2012 – nem jutott tovább a csoportból
2013 - elődöntő

Meghatározó játékos: Marcos Lopes

A brazíliai születésű irányító középpályás négyévesen költözött Portugáliába, fiatalon a Benficában pallérozódott. 16 évesen elvitte a Manchester City, Ligakupa- és FA-kupa meccseken gólokat, gólpasszokat jegyez az angol bajnoknál, ő a Manchester City történetének legfiatalabb gólszerzője, 17 évesen és 9 naposan vette be a Watford kapuját egy kupamérkőzésen. Az Eb-elitkörben 3 meccsen egy gól és három gólpassz a mérlege, a korosztályos válogatott házi gólkirálya. Már bemutatkozott a portugál U21-es válogatottban is.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát
Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...

Női U19: Tisztes helytállás Belgium ellen
Meccsbeszámoló
Női U19: Magabiztos győzelem Oroszország ellen

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...