Bravúrgyőzelemmel zárt a női U19-es válogatott
U19 női   |   Archívum   |   2013. április. 09., 20:37
Bravúrgyőzelemmel zárt a női U19-es válogatott

Turtóczki Sándor együttese fordulatos meccsen megérdemelt, 4-3-as győzelmet aratott a szerb korosztályos csapat elleni a női U19-es Európa-bajnoki selejtező elitkör utolsó fordulójában.

Az Eb-selejtező elitkör utolsó napja előtt a magyar válogatottnak a továbbjutásra már nem volt esélye, de a játékosok motiváltan készültek a szerbek ellen, mindenki szerette volna bizonyítani, hogy a csapat megérdemelten tagja az európai elitet tömörítő mezőnynek. A találkozó nehéznek ígérkezett, az első körben az angolokat legyőző szerbekkel legutóbb tavaly nyáron játszottunk, akkor 7-0-ás vereség lett a mérkőzés vége.

A magyar válogatott a Földes Fanni - Kókány Regina, Urbán Fanni (Gaál-Szabó Beáta, 46.), Horváth Zsófia, Vöfély Noémi - Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta (Kaján Zsanett, 56.), Mosdóczi Evelin, Németh Loretta - Zeller Dóra (Palkovics Nóra, 46.), Nagy Dóra összeállításban szerepelt a mérkőzésen. A mieink alaposan meglepték a továbbjutásra pályázó szerbeket, és Nagy Dóra góljával már a 2. percben megszerezték a vezetést. A gól után felszabadultan támadott a csapat, irányította a mérkőzést, de Zeller Dóra, Németh Loretta és Nagy Dóra is kihagyta óriási helyzetét. A 15. percben - egy nagy védelmi kihagyást kihasználva - teljesen váratlanul egyenlítettek a szerbek, majd a szünet előtt ismét pechesek voltunk, Kókány Regina szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába juttatta a labdát, és ezzel már az ellenfélnél volt az előny.

A második félidőben is a magyar válogatott irányította a játékot, az 54. percben mégis a szerbek szereztek gólt, ezzel már 3-1-re vezettek. A folytatásban óriási lelki erőről tett tanúbizonyságot a magyar válogatott, és annak ellenére, hogy sérülés miatt elvesztette egyik legjobbját, a csapatkapitány Csiszár Henriettát, sikerült megfordítania az állást. A 68. percben a csereként beállt Kaján Zsanett alakította 2-3-ra az állást, majd Nagy Dóra négy percen belül kétszer is bevette a szerb kaput, ezzel már nálunk volt az előny. A hajrában a szerbek hiába próbáltak újítani, a mieink magabiztosan őrizték meg az előnyüket, és óriási bravúrt elérve 4-3-ra megnyerték a találkozót. A mérkőzést követően a meccs legjobbjának Nagy Dórát választották meg.

- Az első húsz percben egészen nagyszerűen játszottunk, akár ennyi idő alatt eldönthettük volna a meccset, a gólunk mellett két-három ziccert is kialakítottunk, ezeket azonban elhibáztuk. A folytatásban a szerbek olyan elképesztő hibákból szereztek vezetést, amit elképzelni is alig lehet, de a lányok 1-3 után sem adták fel, továbbra is kiválóan játszottak, mindent beleadva küzdöttek, és teljesen megérdemelten fordítottak. A válogatott csapatként jelesre vizsgázott a mai napon, a játékosok bebizonyították, hogy sokkal több van bennük, mint amit az eddigi eredmények mutattak az elitkörben - mondta a lefújás után Turtóczki Sándor.

A mérkőzés után Vágó Attila női szakágvezető elárulta: a keretből többen is bizonyították, hogy már most számolni lehet velük a felnőtt válogatottnál.

- Teljesen megérdemelt sikert arattunk, fegyelmezetten, összeszokottan, taktikusan játszottunk, a helyzetek alapján nagyobb is lehetett volna a különbség - értékelt Vágó Attila. - Meccsről meccsre fejlődött a csapat, a játékosok minden dicséretet megérdemelnek, büszkék lehetünk a ma elért eredményre. Az ilyen sikerek viszik előre a női labdarúgást, ezen a mérkőzésen a játékosok kétgólos hátrányban is elhitték, hogy nyerhetnek, emberfeletti teljesítményt nyújtva innen felállva nyertek egy nagyon jó erőkből álló rivális ellen. Bebizonyosodott, hogy vannak olyan tehetségek, akikre számíthatunk a felnőtt válogatottban, néhányan közülük már jövő héten, a szlovénok ellen is lehetőséget kapnak a csapatban.

A csoportból a hatpontos angol válogatott jutott tovább, megelőzve a szintén hatpontos norvégokat és a három-három pontot szerző magyar és szerb együttest.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát
Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...

Női U19: Tisztes helytállás Belgium ellen
Meccsbeszámoló
Női U19: Magabiztos győzelem Oroszország ellen

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...