Portugáliában főpróbázik az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. február. 20., 11:43
Portugáliában főpróbázik az U19-es válogatott

Az Európa-bajnoki elitkör előtt álló U19-es válogatott utolsó felkészülési mérkőzését játssza szerdán a márciusi, macedóniai selejtezőtorna előtt.

Az U19-es válogatott ősszel Hollandiában harcolta ki az elitkörös szereplést a szlovénok és a máltaiak legyőzésével, a házigazda hollandok mögött a második helyen végezve. A márciusi, szkopjei elitkörben már nehezebb dolga lesz a mieinknek, a csoportból ugyanis csak egy csapat jut ki a finnországi Európa-bajnokságra, és az ellenfelek is erősebbek, az U19-es címvédő angolok mellett a házigazda macedónok és a lettek ellen lépünk pályára.

A Németh Antal vezette együttes február elején Görögországban játszotta idei első felkészülési mérkőzését, tegnap pedig egy itthoni edzést követően Lisszabonba utazott, ahol szerdán, magyar idő szerint 12.00 órakor a házigazda portugálokkal mérkőzik meg. A szakmai stáb kilenc játékosra nem számíthatott klubkötelezettségeik vagy sérülés/betegség miatt, így a bő keretből több labdarúgónak is lehetősége nyílik arra, hogy az utolsó pillanatban bizonyítsa: helye van az elitkörre készülő válogatottban.

- Az utolsó felkészülési mérkőzésünket játsszuk az elitkör előtt, a portugáliai túra után az utolsó kérdések is eldőlhetnek a tavaszi keretünk összetételét illetően. Nagyon erős, gyors futballt játszó rivális ellen lépünk pályára, és annak ellenére, hogy sok a hiányzónk, szeretnénk kezdeményezően fellépni, bátran futballozni, és jó eredménnyel hazatérni - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Németh Antal.

A magyar U19-es válogatott kerete:

Kapusok:

Varga Ádám (Puskás Akadémia)
Varga Ádám (FTC)

Védők:

Krebsz Máté (Ajka)
Takács Zsombor (FTC)
Csóka Dániel (Wolverhampton)
Berdó Máté (Paksi FC)
Virág Ákos (Cegléd)
Bolla Gergő (Haladás)
Majnovics Martin (Mattersburg)

Középpályások:

Kiss Bence (Haladás)
Stoiacovici Dávid (Bp. Honvéd)
Tiefenbach Dániel (Lustenau)
Csonka András (Ferencváros)
Palincsár Martin (Budaörs)
Kun Bertalan (PSV)

Támadók:

Májer Milán (Bp. Honvéd)
Bencze Márk (Vitesse)
Szerető Krisztofer (Stoke City)
Kiss Tamás (Haladás)
Torvund Alexander (Videoton FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott
Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...

Legyőztük Ausztriát, elitkörben az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
Három gól és győzelem Olaszország ellen

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...