U19: Öt gólt lőttünk Máltának, elitkörben a válogatott
U19 férfi   |   Mérkőzések   |   2017. október. 10., 21:18
U19: Öt gólt lőttünk Máltának, elitkörben a válogatott

A magyar U19-es válogatott utolsó Eb-selejtező mérkőzésén 5-1-re legyőzte a máltaiakat, és a második helyen zárt csoportjában.

A szlovénok 2-1-es legyőzése után a Marcus Jahn vezette U19-es válogatott 2-0-ás vereséggel zárt a házigazda hollandok ellen, így amellett, hogy az utolsó körben le kellett győznie Máltát, amiatt is szurkolni kellett, hogy a szlovénok ne nyerjenek Hollandia ellen. 

Mi hoztuk a kötelező feladatot, a máltaiak ellen végigtámadtuk a mérkőzést, Kundrák Norbert góljával szereztünk vezetést a 16. percben, majd a máltaiak egyik szöglete után született öngólt (Mocsi Attila lábáról pattant a hálóba a labda) követően, a második félidőben Bévárdi Zsombor kétszer is betalált büntetőből (a másodiknál a máltaiak egyik játékosát kiállította a játékvezető), valamint a csereként beállt Torvund Alexander is duplázott, így alakult ki az 5-1-es végeredmény. 

Miután a hollandok kétszer is egyenlítettek a szlovénok ellen (másodszorra a 95. percben), és megszerezték az egyik pontot, a győzelmünkkel sikerült megszereznünk a csoport második helyét a hétpontos házigazdák mögött, így várhatjuk a tavaszi elitkör sorsolását. 

- Kissé idegesek voltunk az első félidőben, ez elsősorban a helyzetkihasználáson látszott, mert hiába dolgoztunk ki rengeteg lehetőséget, csak egy gólt szereztünk, és egy szerencsétlen öngólt követően döntetlen volt a félidő - mondta a lefújás után Marcus Jahn szövetségi edző. - A második játékrészben feljavult a helyzetkihasználásunk, és végül megérdemelt győzelmet arattunk. A lefújás után óriási érzelmi mélységeket és magasságokat is megéltünk, hiszen előbb úgy tűnt, hiábavaló volt a győzelmünk, aztán kiderült, hogy a hollandok az utolsó pillanatban egyenlítettek Szlovénia ellen. Az egész hetes teljesítményünk alapján megérdemelt volt a továbbjutásunk, végig kitűnően dolgoztak a játékosok, gratulálok nekik és a stáb tagjainak is a nagyszerű munkához. Málta-Magyarország 1-5 (1-1)
Magyarország: Varga Ádám - Bolla Bendegúz (Krebsz Máté, 84.), Mocsi Attila, Csóka Dániel, Banó-Szabó Bence - Lustyik Levente (Kiss Bence, 80.), Schafer András - Szerető Krisztofer (Torvund Alexander, 46.), Bencze Márk, Bévárdi Zsombor - Kundrák Norbert
Gólszerzők: Bévárdi (2), Torvund (2), Kundrák


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott
Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...

Legyőztük Ausztriát, elitkörben az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
Három gól és győzelem Olaszország ellen

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...