Visszavágtak a szlovákok
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. április. 25., 14:06
Visszavágtak a szlovákok

A keddi, 2-1-es magyar győzelem után szerdán Vágsellyén is megmérkőzött egymással Szlovákia és Magyarország U19-es válogatottja. A hazai csapat a 0-0-ás első félidőt követően 3-0-ás győzelmet aratott a korosztályos magyar csapat ellen.

A második félidőben dőlt el

Várhidi Péter együttese Esterházy Márton – Nagy József, Pintér Ádám, Sipos Tamás, Mészáros Márk – Dudás Ádám (helyett Vadnai Dániel az 58. percben), Vass Ádám (helyett Nagy Sándor a 46. percben), Szatmári Lóránd (helyett Gyömbér Gábor a 46. percben), Stieber Zoltán (helyett Lencse László a 46. percben) – Szilágyi Péter, Németh Krisztián (helyett Dlusztus András a 46. percben) összeállításban szerepelt.

Nem keltett jó benyomást a csapat

Bár az első lehetőség a szlovákok előtt adódott, a találkozó első felében igazán komoly gólszerzési lehetőségeik a magyar játékosoknak voltak. A kapu előtt azonban Szilágyi Péter és Dudás Ádám is igen rossz megoldást választott, így csapatunk nem tudott vezetést szerezni. A viszonylag eseménytelen első játékrész után Várhidi Péter szövetségi kapitány négy helyen is változtatott csapatán, lehetőséget adva azoknak, akik korábban nem bizonyíthattak a válogatott mezében.

A második félidőben azonban a szlovákok akarata érvényesült - David Lesko az 58. és a 79. percben is betalált, a végeredményt pedig egy szépségdíjas találattal, Martin Barab állította be a 84. percben. A teljeség kedvéért el kell mondani, hogy a két csapat első mérkőzésén kiváló teljesítményt nyújtó Farkas Balázs bokasérülést szenvedett, s ezért a lelátóról nézte végig a mérkőzést, mint ahogy nem lépett pályára csapatunkban Filkor Attila sem, aki olasz klubja kérésének megfelelően, már korábban visszautazott Milánóba.

Jobb hozáállásra lett volna szükség

-A mai gyenge teljesítményünkre nincs magyarázat, és itt most nem is csak a vereség tényére gondolok, hanem arra is, hogy nem minden játékos hozzáállása volt megfelelő a számunkra fontos felkészülési meccsen - nyilatkozta a találkozó után Várhidi Péter. - Lehetőséget adtam a bizonyításra több játékosnak is, ám a mai teljesítmények alapján nehéz lesz helyet szerezniük a májusban Írországban, Eb-selejtező minitornán szereplő csapatunkban…

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Kisteleki István, az MLSZ elnöke is, aki a mérkőzés után csalódottságának adott hangot. 'A csapat tagjai nem megfelelő szellemben játszottak, érzésem szerint nem tettek meg mindent a győzelemért. Még ha felkészülési meccsről van is szó, azt gondolom, hogy a válogatott mezében ennél sokkal többre van szükség...' - mondta Kisteleki István.


Szlovákia – Magyarország U19-es válogatott 3-0 (0-0)
Gólszerző: David Lesko az 58., David Lesko 79., Martin Barab 84. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.