U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

2017. szeptember. 04., 18:15   |    

U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott a harmadik helyért lépett pályára hétfőn Ukrajna korosztályos legjobbjai ellen a vajdasági Vilotic-tornán, de nem sikerült a bronzérem megszerzése, Marcus Jahn csapata 2–1-es vereséget szenvedett.

Marcus Jahn szövetségi edző a rajt előtt úgy fogalmazott: a torna célja az, hogy a fiatalabb korosztály játékosait integrálja a csapatba, és a felkészülési mérkőzések során az októberi Eb-selejtezőre kialakuljon az ideális összetételű válogatott.

Ennek megfelelően a szerbiai Vilotic-kupán résztvevő csapatunk 20 fős keretében nyolc olyan játékos található, aki csak 2000-es születésű, míg a többi tizenkét játékos az U19-es korosztálynak megfelelőn 1999-es.

A magyar válogatott első mérkőzésén 2–0-s vereséget szenvedett Izrael legjobbjai ellen, majd győzelemmel folytatta szereplését Montenegró legyőzésével.

A torna utolsó mérkőzésén nem sikerült megismételni a Montenegró ellen aratott sikert, Ukrajna 2–1 arányban jobbnak bizonyult a magyar csapatnál.

A mieink Hollandiában szerepelnek majd októberben Európa-bajnoki selejtezőkön, a házigazdák mellett a szlovénok és a máltaiak lesznek az ellenfeleink.

Magyarország–Ukrajna 1–2 (0–0)
Kiállítva: Kiss (79.)
Gól: Stoiacovici Dávid (68.)

Magyarország: Bese Balázs – Mocsi Attila, Lustyik Levente (Szerető Krisztofer 60.), Bévárdi Zsombor (Csoboth Kevin 46.), Banó-Szabó Bence (Krebsz Máté 77.), Torvund Alexander (Pratsler Benjámin 60.), Palincsár Martin, Schön Szabolcs, Kiss Balázs, Csóka Dániel, Csonka András (Stoiacovici Dávid 46.)

A magyar U19-es válogatott kerete:

Kapusok:

Bese Balázs (Budaörs)
Varga Ádám (PFLA)

Védők:

Krebsz Máté (Ajka)
Kiss Balázs (Siófok)
Mocsi Attila (Videoton FC)
Berdó Máté (Paks)
Csóka Dániel (Wolverhampton)
Majnovics Martin (Mattersburg)

Középpályások:

Lustyik Levente (MTK Budapest)
Mim Gergely (PFLA)
Csonka András (Ferencváros)
Banó Szabó Bence (Bp. Honvéd)
Stoiacovici Dávid (Bp. Honvéd)
Palincsár Martin (MTK Budapest)

Támadók:

Pratsler Benjámin (Union Berlin)
Bévárdi Zsombor (Siófok)
Csoboth Kevin (Benfica)
Schön Szabolcs (Ajax)
Szerető Krisztofer (Stoke City)
Torvund Alexander (Vasas)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink