U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

2017. szeptember. 02., 19:20   |    

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

Az 1999-es születésű játékosokból álló korosztályos együttesünk a tavaszt a Kínában rendezett Panda Kupa megnyerésével zárta, az új idényt pedig egy háromnapos összetartással kezdte meg, immár U19-es válogatottként. A tavaszi mérkőzéseken kialakult csapathoz csatlakozott néhány fiatalabb labdarúgó, ugyanis az Európa-bajnoki selejtezőkön (a mieink Hollandiában szerepelnek októberben, a házigazdák mellett a szlovénok és a máltaiak lesznek az ellenfelek) a tavasszal U17-es Európa-bajnokságon szereplő 2000-es korosztály futballistáira is számít a Marcus Jahn szövetségi edző vezette stáb.

Az összetartás célja az volt, hogy a fiatalabb korosztály játékosait integráljuk a csapatba, és úgy érzem, ez sikerült, az újak máris beilleszkedtek az együttesbe. A tétmérkőzések előtt még részt veszünk a szerbiai Vilotic Kupán, ahol folytatjuk a most megkezdett munkát, hogy az októberi Eb-selejtezőre kialakuljon az ideális összetételű válogatott – fogalmazott a tornával kapcsolatban Marcus Jahn szövetségi edző.

A torna nem a legjobban kezdődött a magyar csapat számára, hiszen 2–0-ra kikapott Izraeltől, a második mérkőzésén azonban javítani tudtak a fiúk, és 2–0-ra legyőzték Montenegró korosztályos legjobbjait.

Az első félidőben harcoltunk az ellenféllel és az esős időjárással is, de ennek ellenére többször is sikerült jól felépíteni a játékunkat. Ismerjük el, néhányszor szerencsénk is volt az ellenfél rögzített játékhelyzeteinél. A második félidőben aztán sikerült átvennünk a meccs irányítását, a nyomásunk pedig egyre erősödött a hajrához közeledve. Az első gólunkat követően egyértelműen jobbak voltunk, mint ellenfelünk, két szép góllal, és tetszetős kombinációkkal uraltuk a mérkőzést. Boldogok vagyunk, hogy sikerült győzelemmel folytatnunk a tornát, már csak egyetlen dolgunk maradt, hogy felkészüljünk az Ukrajna elleni mérkőzésre, amelyet szintén szeretnénk megnyerni – értékelte a mérkőzést Marcus Jahn.

Az Ukrajna elleni, a torna 3. helyért zajló találkozóra hétfőn 15.30-kor Szabadkán, a Városi Stadionban kerül majd sor.

Magyarország–Montenegró 2–0 (0–0)
Gól: Bévárdi (75., 85.)

Magyarország: Varga Ádám – Krebsz Máté, Majnovics Martin (Banó-Szabó Bence 46.), Mocsi Attila, Lustyik Levente (Mim Gergely 46.), Csoboth Kevin (Bévárdi Zsombor 73.), Csóka Dániel, Csonka András, Szerető Krisztofer (Schön Szabolcs 83.), Pratsler Benjámin (Torvund Alexander 66.), Stoiacovici Dávid (Palincsár Martin 73.)

Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink