Vereséggel kezdte az elitkört az U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. május. 31., 10:12
Vereséggel kezdte az elitkört az U19-es válogatott

A magyar U19-es válogatott lejátszotta első mérkőzését a törökországi Eb-selejtező elitkörben, a mieink 3-0-ás vereséget szenvedtek a csoport favoritjának számító németektől.

Válogatottunk a csoport legerősebb tagja ellen kezdte meg szereplését az Antalyában rendezett elitkörben, Szepessy László az Ambrusics Róbert - Baráth Botond (Erdélyi László, 58.), Kelemen Dávid, Szolnoki Roland, Farkas Norbert - Skriba Máté, Izing Martin, Windecker József, Czár Richárd - Vernes Richárd, Ugrai Roland (Nagy Gergő, 73.) összetételű csapatot küldte pályára a mérkőzésen.

Az első negyedórában kiegyenlített volt a játék, a mieink már az ellenfél térfelén megpróbáltak labdát szerezni, és megakasztani az akciókat, ami érezhetően megzavarta a németeket. Az első nagy hibát azonban máris kihasználta az ellenfél, a 16. percben egy labdavesztés után hátrányba került válogatottunk. A folytatásban a mieink előtt is adódtak lehetőségek, de az utolsó passzok rendre pontatlanok voltak, így nem jött össze az egyenlítés.

A fordulás után a német térfélre tevődött át a játék, ekkor rövid ideig fölényben játszott válogatottunk, de az 57. percben egy hatalmas védelmi hibát kihasználva gólt szereztek a németek: a csereként beállt Eric Durm csapott le egy hosszan előrevágott labdára, és fejelt a későn kifutó Ambrusics fölött az üres kapuba. Tíz perc múlva egy újabb peches góllal nőtt háromra a különbség, egy beadás után magyar lábról pattant a hálóba a labda. A 71. percben Szolnokit második sárgával kiállították, tíz emberrel pedig már nem volt esélyünk a szépítésre.

A végeredmény 3-0 lett, s bár ekkora különbség nem volt a két csapat között, a németek győzelme megérdemelt.

- Voltak álmaink a meccs előtt, bíztunk benne, hogy kompenzálni tudjuk a két ország futballkultúrája közti különbséget - mondta Szepessy László a lefújás után. - Tisztában voltunk azzal, hogy csak akkor tudunk eredményt elérni, ha száz százalékig koncentrálunk, és kihasználjuk az adódó lehetőségeket. Ez sajnos nem sikerült, egy olyan ellenféltől kaptunk ki, amely dinamikában, technikában és önbizalomban is előttünk jár. Hatvan percig volt esélyünk a pontszerzésre, a második félidő elején közel álltunk az egyenlítéshez, ekkor jól működött a gyors, rövidpasszos játékunk. A futballistákat nem tudom semmiben sem elmarasztalni, a jobb csapat nyert, a jóval dinamikusabban játszó németek által diktált tempót csak hatvan percig bírtuk tartani.
 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.