Vereséggel kezdett alakuló női U19-es csapatunk
U19 férfi   |   Archívum   |   2012. március. 20., 14:11
Vereséggel kezdett alakuló női U19-es csapatunk

Az újjáalakult női U19-es együttes Szlovéniában játszotta le első felkészülési mérkőzését.

A március elején megtartott két kiválasztó edzőtábor után kialakított korosztályos csapat ma lejátszotta első nemzetközi mérkőzését: a mieink a szlovéniai Beltinciben léptek pályára a házigazdák ellen. Turtóczki Sándor szövetségi edző a Hargas Annamária – Gyöngyösi Alexandra (Szabó Réka, 46.), Pintér Szonja, András Franciska, Németh Loretta – Csiszár Henrietta (Mesterházy Csilla, 83.), Kókány Regina (Kett Veronika, 76.) – Nagy Alexandra (Bucher Bettina, 63.), Bereczki Orsolya (Szil Tünde, 46.), Mosdóczi Evelin – Nagy Dóra (Horváth Zsófia, 63.) összeállítású együttest szerepeltette a találkozón.

 

A hazaiak az első félórában jelentős fölényben játszottak, a mieink megilletődötten fociztak, nem tudták megtartani a labdákat, kevés vállalkozó kedvet lehetett felfedezni a játékosoknál. A szlovénok ebben a periódusban három gólt is szereztek, a magyar válogatott csak a félidő utolsó negyedórájában vette fel a meccs ritmusát, innentől kiegyenlítetté vált a játék. A szünet előtt már nekünk is voltak helyzeteink, ezek közül egyet ki is használtunk, Nagy Dóra a 41. percben szépített. A második félidőt is a magyar válogatott kezdte jobban, de ahelyett, hogy tovább csökkentettük volna a különbséget, a hazaiak szereztek újabb találatot, majd a hajrához közeledve beállították az 5-1-es végeredményt.

 

- A látottak alapján a gólkülönbség túlzott, és elsősorban azért alakult ki, mert a helyzetkihasználásunk még bőven hagy kívánnivalót maga után – értékelt a lefújás után Turtóczki Sándor. - Alakuló csapatunk van, egyelőre még keressük a játékosok posztját, de bizonyos dolgok már kezdenek letisztulni. A meccs sajnos már az elején elment, mire elmúlt a megilletődöttségünk, a hazaiak már három góllal vezettek. Az első félóra után kiegyenlítetté vált a játék, de a mi helyzeteink kimaradtak, tapasztaltabb ellenfelünk pedig kihasználta lehetőségeit. Nálunk még tart a kiválasztás folyamata, a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk azt a húsz-huszonöt játékost, akikre a későbbiekben számíthatunk a tétmérkőzések során is.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.