Vereséget szenvedett Ausztriában a női U19-es válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. augusztus. 10., 20:00
Vereséget szenvedett Ausztriában a női U19-es válogatott

A mieink hamar vezetéshez jutottak, de a házigazdák gyorsan fordítottak, és végül 4-1-re megnyerték a találkozót.

Az Eb-selejtezőkre készülő női U19-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzésekkel hangol a szeptemberi, portugáliai minitornára. Elsőkét az osztrák válogatott volt a mieink ellenfele, a találkozónak az ausztriai Rohrbach bei Mattersburg adott otthont.

 

Kiss László szövetségi edző az Aschenbrenner Réka - Sándor Zita, Beke Adrienn, Vidács Krisztina, Balogh Henrietta –Tóth Barbara, Gaál Szabó Beáta (Siska Odett, 72.) - Szőke Zita (Nagy-Peti  Kitti, 65.), Szabó Boglárka, Mosdóczi Evelin (Kaiser Karina, 78.) - Nagy Dóra (Gyöngyösi Alexandra, 88.) összetételben szerepeltette csapatát.

 

Hamar vezetést szereztünk, a 2. percben Mosdóczi vitte el a labdát a jobb szélen, majd keresztben ellőtte a kapu előtt, ahol az egyik osztrák védő luftot rúgott, így Szőke Zita, majd Tóth Barbara került helyzetbe, utóbbi pedig közelről a hálóba lőtt. Az osztrákok azonban gyorsan fordítottak, és szinte összes helyzetüket gólra váltva 4-1-re elhúztak. Innen már nem tudtunk fordítani, ez maradt a végeredmény is.

 

- Kicsit ijedten kezdtük a mérkőzést. A gól gyorsan jött, és túlságosan is megnyugtatta a csapatot. Emiatt az ellenfél minden lehetséges helyzetét kihasználta, villámgyorsan lett 4-1 az állás. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk kihasználni a lélektani fölényt, és már az első félidőben eldőlt a meccs. A második félidő kiegyenlített játékot mutatott, több helyzetünk volt, de sajnos nem tudtuk gólt lőni. Jövő héten a szerbek ellen jobb játékra lesz szükség – nyilatkozta a mérkőzést követően Kiss László.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.