U20: Javítani kell a hatékonyságon
U19 férfi   |   Archívum   |   2009. február. 12., 15:48
U20: Javítani kell a hatékonyságon

Az U20-as válogatott szerdai Alpok-Adria kupameccsén némileg szerencsétlen körülmények között szenvedett 3-0-ás vereséget Olaszországban. Wilco van Buuren, az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozó edzői csapat vezetője elmondta, bosszantó, hogy jó néhány gólszerzési lehetőségünk közül egyet sem sikerült kihasználni, míg az olaszok eredményesen kontráztak.

A szakember hasznosítani fogja a szerda meccs tapasztalatait - ám most már ismét az U19-es és az U17-es válogatottra koncentrál, amelynek tagjai már hatodik közös hétvégéjüket töltik az MLSZ edzőtáborában.

Wilco van Buuren elmondta, a csapat tagjainak lényegesen jobban kellett volna összpontosítaniuk a támadások befejezésekor, és nem sikerült megfelelően alkalmazkodniuk a kellemetlen körülményekhez: a felázott talajhoz és az erős szélhez.

– Annak ellenére, hogy a magyar bajnokság még nem indult el, és így a játékosok zömének még nem volt komolyabb mérkőzés a lábában, azért sok pozitívumot is felfedeztem. A keret új tagjainak egy része kimondottan meggyőzően produkált a háromnapos összetartás során, és az is bíztató, hogy a mérkőzésen mindvégig a saját stílusunkban tudtunk futballozni, más kérdés, hogy egyelőre még a kellő hatékonyság és pontosság nélkül
- jelentett ki az edző.

Az Alpok-Adria kupában a magyar válogatott továbbra is az élen áll, más kérdés, hogy osztozik az első helyben a győztes olaszokkal. A magyar korosztályos csapat legközelebb Szlovákiát fogadja, március 28-án, Pápán.

A holland edző és a szakmai stáb többi tagja nem sokat pihenhet a paviai kirándulást követően, hiszen csütörtökön estétől folytatódik az U17-es és az U19-es válogatottak edzőtáborozása. Az idősebb korosztály tagjai ismét játszanak edzőmeccset, szombaton 14 órakor a Népligetben lépnek pályára a Ferencváros vegyes csapata ellen.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.