U19: vereség és kiesés az utolsó Eb-selejtezőn
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. november. 15., 14:48
U19: vereség és kiesés az utolsó Eb-selejtezőn

U19-es válogatottunk Dunaújvárosban, a szlovákok ellen játszotta le utolsó Európa-bajnoki selejtező mérkőzését. A vendégek magabiztos győzelmet arattak, és hibátlan teljesítménnyel nyerték a csoportot, a mieink búcsúztak a sorozattól.

A hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező torna utolsó fordulója, a szlovákok elleni mérkőzés előtt a mieink számára egyszerű volt a képlet: nyerni kell, és akkor biztos a továbbjutásunk, minden más esetben az azeri-szlovén meccs eredményétől függ a sorsunk - ha ott nem születik döntetlen, biztos a kiesésünk.

Pisont István továbbra sem számíthatott az eltiltott Zsótér Donátra, majd a bemelegítésnél a csapatkapitány, Talabér Attila is kidőlt a sorból egy sérülés miatt. A szlovákoknál is voltak hiányzók, de ők már a biztos csoportelsőségük tudatában léptek pályára, így nem vállaltak kockázatot azzal, hogy több változtatást is eszközöltek a kezdőcsapatukon.

A mérkőzés első félideje nyílt játékot hozott, egyik csapat sem ment bele fölösleges kockázatba, ugyanakkor felvállalta a támadójátékot. A mieinknél Sallai Roland ezúttal középen kapott helyet, míg Tóth Martin a bal oldali támadó szerepkörében futballozott. Az egyetlen nagyobb magyar lehetőség éppen az Illés Akadémia neveltje előtt adódott, de nem sikerült a balösszekötő helyéről leadott lövése.

A szlovákok a játékrész utolsó tíz percében váltak veszélyesebbé, ők is jegyeztek egy óriási lehetőséget, aminél Horváth Dániel bravúrjára is szükség volt ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba. A szünetig nem született gól, és ekkor már egyértelmű volt, hogy a döntetlennel nem sokra megyünk, Tatabányán ugyanis 45 perc után 3-0-ra vezettek az azeriek Szlovénia ellen.

DSC_1698|

A fordulás után tovább romlott a helyzet, a 48. percben egy jobb oldali szöglet után Róbert Polievka érkezett a rövid saroknál, és szép mozdulattal csúsztatott a rövid sarokba (0-1). Az 55. percben Németh Erik lépett pályára az erőtlenül játszó Balogh Norbert helyére. Az idő múlásával egyre több kockázatot kellett vállalnunk, kevesebb energia jutott a védekezésre. A szlovákok éppen erre vártak, kontratámadásaik életveszélyesek voltak, Horváth Dániel a 61. és a 63. percben is abszolút ziccerben mutatott be hatalmas bravúrt. A 66. percben azonban már a kapusunk sem segíthetett, a szlovákok Győrben futballozó középpályása, Bénes László lőtt szép gólt - a 16-os jobb sarkától csavart a jobb felső sarokba (0-2). A 69. percben a csereként beállt Jancsó András vezette teljesen egyedül a labdát, de lövését szögletre tolta a szlovákok kapusa. A 72. percben végleg eldőlt a meccs, egy jobbról beívelt labdát Nikolas Spalek fejelt közelről a magyar kapu jobb oldalába (0-3).

A hajrához közeledve feljavult a támadójátékunk, Sallai Roland két alkalommal is centikkel tévesztett célt, de hiába tettünk sokat érte, a szépítő találatot nem sikerült megszerezni, lefújásig maradt a 0-3. A csoport másik mérkőzésén az azeriek 3-2-re legyőzték Szlovéniát. A szlovákok 9 ponttal, az azeriek 4 ponttal jutottak tovább a tavaszi elitkörbe, a mieink harmadikok lettek, és befejezték szereplésüket az Eb-sorozatban.

- Csalódottak vagyunk, de nem elsősorban a mai mérkőzés miatt, hanem azért, mert az első két meccsünkön nem sikerült kihoznunk magunkból, ami bennünk volt - mondta a lefújás után Pisont István. - Nem ezen a találkozón kellett volna múlnia a továbbjutásunknak, de az azeriek és a szlovénok elleni döntetlenekkel nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. A csapat legnagyobb kritikája, hogy nem volt támadásunk a tornán, három meccsen mindössze két gólt szereztünk, abból egyet tizenegyesből. Most bebizonyosodott, hogy hat-hét játékos kiválását nem bírja el a csapat, a kieső kulcsemberek nélkül jelentősen visszaesett a teljesítményünk, és ez kieséshez vezetett.

Magyarország-Szlovákia 0-3 (0-0) Magyarország: Horváth Dániel - Polgár Kristóf, Kecskés Ákos, Nagy Ádám, Valencsik Dávid (Jancsó András, 67.) - Vida Máté, Rácz Barnabás, Sallai Roland - Grabant Bence, Balogh Norbert (Németh Erik, 64.), Tóth Martin (Takács Krisztofer, 64.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.