U19: Ukrajna és Bulgária már Eb-résztvevő
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. május. 29., 21:42
U19: Ukrajna és Bulgária már Eb-résztvevő

Az angolok óriási meglepetésre nem jutottak ki a júliusi, magyarországi Európa-bajnokságra.

Miközben U19-es válogatottunk letudta tavaszi felkészülési meccseit, és a játékosok hamarosan megkezdik néhány hetes pihenőjüket, Európa többi részén javában zajlanak a selejtezők, melyeken eldől, hogy kik lesznek a július 19-én kezdődő magyarországi Európa-bajnokság résztvevői.

Eddig két csoportban értek véget a küzdelmek az Eb-elitkörben, és mindkét négyesben meglepetés született.

Az 1-es számú csoportban a házigazda angoloknak egy döntetlen is elég lett volna a kvalifikációhoz az ukránok ellen csütörtök délután, de egy utolsó pillanatokban esett góllal 1-0-ra kikaptak, így Ukrajna nyerte a csoportot. Érdekesség, hogy az angolok tavaly novemberben 4-1-re nyertek Telkiben a mieink ellen, míg az ukránokat két héttel ezelőtt viszonylag könnyen, 4-1-re legyőztük Balmazújvárosban. Nekünk tehát kedvező ez az eredmény, főképp akkor, ha hozzávesszük, hogy győztes meccsük után az ukránok is elismerték, hogy egy erősebb csapatot sikerült megverniük.

A 2-es számú csoportban sem a legesélyesebb együttes jutott tovább, a hazai pályán játszó bolgárok a svédeket, a cseheket és az olaszokat megelőzve, veretlenül léptek tovább, és biztosították helyüket az Eb-mezőnyben.

A 3-as csoportban pénteken dől el, hogy Grúzia vagy Izrael érkezik júliusban, az egymás elleni meccsen a grúzoknak egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz, az izraeliek csak győzelmük esetén lépnek tovább. Ezt a meccset egyébként pénteken 18 órától a helyszínen nézi meg Mészöly Géza, a magyar válogatott szövetségi edzője is a svájci Nyonban.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.