U19: újabb győzelem a fehéroroszok ellen
U19 férfi   |   Archívum   |   2015. július. 23., 14:31
U19: újabb győzelem a fehéroroszok ellen

U19-es válogatottunk a keddi 1-0 után csütörtökön 2-1-re győzte le a fehérorosz válogatottat felkészülési mérkőzésen, Telkiben.

A keddi találkozón pályára lépő játékosok közül Sallai Roland és Kitl Miklós klubja kérésére már korábban elhagyta az edzőtábort, így új játékosok is bekerültek a csütörtöki meccskeretbe, igaz, közülük Hursán György belázasodott, ezért nem tudta vállalni a játékot.

Az első 25 percben a fehéroroszok nem tudtak mit kezdeni a magyar válogatott harcos, agresszív futballjával. A mieink már az ellenfél 16-osa előtt megkezdték a letámadást, többször is labdát szereztek a támadóharmadban, és folyamatos veszélyt jelentettek a kapura. A fehéroroszok ritka vendégek voltak a magyar térfélen, és akkor sem sokáig tartózkodtak ott, nagyszerűen működött az előretolt védekezésünk. Az ivószünet után valamelyest csökkent a nyomás az ellenfélen, a vendégek többször eljutottak a magyar tizenhatos közeléig, és első komoly akciójuk kis híján góllal végződött, egy bal oldali támadás végén, Hramyka nagy erejű lövése után a labda a keresztlécről a gólvonal elé pattant.

A 40. percben a Korozmán Kevinnel szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt tizenegyesből Szatmári István a jobb alsó sarokba lőtt, megszerezve a vezetést a magyar válogatottnak (1-0). A félidő utolsó öt perce a fehéroroszoké volt, de kaput eltaláló lövést a szünetig nem jegyezhettünk fel tőlük.

A második félidőre egy más felfogásban játszó fehérorosz csapat jött ki a pályára, harcosabban, agresszívabban játszottak a vendégek, és teljesen kiegyenlítetté vált a találkozó. Nyílt volt a mérkőzés, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de ismét a magyar válogatott szerzett gólt: a 81. percben Szabó Bence vette észre a felezővonal közelében, hogy kissé kinn áll a fehérorosz kapus, és a vendégtérfélről, a kezdőkör vonalától nagyszerűen ívelt kapura, a hátráló kapus már csak beleérni tudott a labdába, ami a kezéről a hálóba pattant (2-0). A találkozó utolsó pillanataiban talán már a hármas sípszót várták játékosaink, ezért nem figyeltek oda egy előrerúgott labdára, amire Hramyka csapott le, és ziccerben nem is hibázott, ő állította be a 2-1-es végeredményt.

- A mai mérkőzésen már sokkal jobb volt a játékunk, mint kedden, elsősorban az első félidei teljesítménnyel voltam elégedett. Remekül működött a védekezésünk, kézben tartottuk a meccset - mondta a mérkőzés után Sören Osterland szövetségi edző. - A vezetés megszerzése után el kellett volna döntenünk a mérkőzést, de nem tudtuk megszerezni a második gólt, ezzel felhoztuk a fehéroroszokat. Összességében jó benyomásokat szereztem a csapatról, örülök a két győzelemnek, de van még mit csiszolni a játékunkon a szeptemberi Eb-selejtezőkig.

Magyarország-Fehéroroszország 2-1 (1-0)
Magyarország: Demjén Patrik (Major Barnabás, 46.)- Szivacski Donát (Szalai Attila, 60.), Bartucz Martin (Czingráber Máté, 60.), Csonka Bonifác (Pávkovics Bence, 46.), Fodor Ákos (Kertai Dániel, 60.) - Fehér Imre, Haris Attila (Vogyicska Bálint, 60.) - Murka Benedek (Bíró Péter, 46.), Korozmán Kevin (Garda Géza, 60.), Szatmári István (Szabó Bence, 46.) - Popov Patrik (Horváth Patrik, 57.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.