U19: UEFA-elismerés a magyar válogatottnak
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. július. 25., 07:47
U19: UEFA-elismerés a magyar válogatottnak

A csehországi U19-es Eb-t két megfigyelő követte figyelemmel, a cseh Zdenek Sivek és az északír Roy Millar. Utóbbi feladata volt az A-csoport megfigyelése, így a magyar válogatott teljesítményéről is ő nyilatkozott az európai szövetség honlapján.

'Két nagy meglepetése volt a tornának. Az egyik Bulgária és Magyarország részvétele, a másik pedig, hogy a spanyolok nem jutottak a négy közé. Pedig ők technikailag és taktikailag is nagyon jó csapatot alkottak, kiemelkedett közülük Nsue és Niguez' � kezdte az északír.

'A spanyolok azonban nem lőttek elég gólt, így kiestek, és minden elismerés megilleti a magyarokat, hiszen gyakorlatilag ők ejtették ki őket. Magyarország csapata nagyon szervezett volt, rendkívül stabil védelemmel, teljesítményük egyetlen kritikája, hogy időnként hiányzott belőlük az átütőerő' � folytatta Roy Millar.

Az olaszokról már Zdenek Sivek beszélt, és nyilatkozatát olvasva tudható, hogy miért ők játsszák a döntőt szombaton, és nem Sisa Tibor csapata: 'Az olasz edző, Francesco Rocca megtanította játékosait arra, hogy a mérkőzés közben változtassanak a játékrendszerükön és ennek köszönhető, hogy legyőzték Magyarországot az elődöntőben.'

A csoportmeccsekre még visszatérve, Millar szerint a magyar válogatott a jelenleg divatos trendeknek tökéletesen megfelel, legalábbis, ami a felállást, és taktikát illeti.

'A magyar válogatott négy rendkívül stabil védővel operált, előttük két szűrő középpályás játszott, elöl három egymással szabadon cserélhető középpályás igyekezett támogatást nyújtani az egyetlen csatárnak. Ezt hatékonyan, jól játszotta a magyar csapat.'

'Az A-csoportban a németek a hagyományos focijukat hozták, fizikailag rendkívül erősek, és szervezettek. Erősségük volt csapatuk 'mélysége', bátran tudták cserélni játékosaikat. A spanyolok ugyanazt játszották, mint a magyarok és ugyan egyénileg technikásabbak, csapatként mégsem működtek. A bolgároktól már az is komoly fegyvertény, hogy kijutottak az Eb-re' - értékelte a mieink csoportját az északír szakember.

Millar rámutatott arra, hogy az Eb-n látottak szerint a csapatok fokozottabban egyre mélyebbre tolják védelmi vonalukat, és a legnagyobb fejlődést a két védekező középpályás megjelenése jelenti a kontinenstornán. (Forrás: NSO)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.