U19: peches döntetlen az első Eb-selejtezőn
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. november. 10., 20:08
U19: peches döntetlen az első Eb-selejtezőn

Pisont István együttese Polgár Kristóf góljával vezetést szerzett ugyan Azerbajdzsán ellen a két csapat dunaújvárosi Eb-selejtezőjén, de a hajrában az ellenfél egyenlített, és megszerezte az egyik pontot.

Az Eb-selejtező minitorna első játéknapján Azerbajdzsán korosztályos együttese volt a mieink ellenfele. A magyar válogatott gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, jelentős labdabirtokolási fölényben játszott, míg az azeriek kizárólag a védekezésre koncentráltak. Az első félórában egy-két lehetőség adódott a magyar válogatott előtt, a legkecsegtetőbb Balogh Norbert sarkazása volt, amely után a vendégek kapusa nagyot védett.

A 37. percben Zsótér Donát futott el a bal oldalon, hajszálpontos beadása után a jó helyen, a jobbösszekötő helyén érkező Polgár Kristóf fejelt a kapu jobb oldalába (1-0).

A folytatásban sem adta ki a kezéből az irányítást a magyar válogatott, a második félidő elején Balogh Norbert és Zsótér Donát lövése után is védeni tudott a kapus. Az azeriek támadásban nem tudtak újítani, egy távoli lövésen kívül nem jelentettek veszélyt a magyar kapura.

A csereként beállt Sallai Roland a 70. percben közel járt a gólszerzéshez, 16 méterről leadott lövését a lécre ütötte a kapus. A hajrában aktívabb lett Azerbajdzsán, de nem volt benne a játékában a gól. A 84. percben mégis sikerült egyenlítenie, egy távoli szabadrúgásból Nasirov jó 35 méterről kapura lőtt, a veszélytelennek tűnő próbálkozásból Ivancsics Alex hibája miatt lett gól (1-1). Az utolsó percekben nem tudtuk visszavenni az előnyt, a hosszabbításban ráadásul Zsótér Donátit egy csúnya belépő után kiállította a játékvezető. A mieink tehát döntetlennel kezdték az Eb-selejtező tornát, szerdán Tatabányán a szlovénok ellen lépünk pályára.

A csoport másik mérkőzésén a 80 percen keresztül emberhátrányban játszó szlovákok 2-1-re legyőzték Szlovénia korosztályos együttesét.

- Az első félidőben kellő türelemmel játszottunk, egy masszív, zárt védekezést próbáltunk feltörni, de nem tudtuk úgy bontani a védelem tengelyét, ahogy szerettük volna, kevés volt az átütőerő a játékunkban - értékelt a lefújás után Pisont István. - Elsősorban széleken próbáltunk akciókat vezetni, de nem voltunk kellően hatékonyak. A második félidőben bátrabban feljöttek az azeriek, ezt kellett volna jobban kihasználnunk. Nagyon kellett volna a második gól, de sajnos benne ragadtunk az egygólos előnyben, és ez a végén megbosszulta magát. A szlovénokat le kell győznünk szerdán, és akkor harcban maradunk a továbbjutásért.

Magyarország-Azerbajdzsán 1-1 (1-0)
Magyarország: Ivancsics Alex - Polgár Kristóf, Lenzsér Bence, Nagy Ádám, Talabér Attila - Vida Máté, Tóth Martin (Takács Krisztofer, 84.), Rácz Barnabás (Jancsó András, 79.) - Grabant Bence (Sallai Roland, 63.), Balogh Norbert, Zsótér Donát
Gólszerző: Polgár a 37., ill. Nasirov a 89. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.