U19: nem ért továbbjutást a hősies döntetlen
U19 férfi   |   Archívum   |   2015. szeptember. 23., 17:57
U19: nem ért továbbjutást a hősies döntetlen

U19-es válogatottunk a második félidő nagy részét kettős emberhátrányban játszotta le a házigazdák ellen a horvátországi Eb-selejtező minitorna utolsó játéknapján, és így is döntetlent ért el a találkozón. Sajnos a megszerzett egy pont nem volt elég a továbbjutáshoz.

A magyar válogatott a biztató kezdés (4-0-ás siker Kazahsztán ellen) nagyon rossz napot fogott ki a montenegróiak elleni összecsapáson, és az ott elszenvedett 3-0-ás vereség után győzelmi kényszerben lépett pályára az első két kör után hibátlan horvátok ellen.

Egy nagy horvát helyzettel és hazai fölénnyel kezdődött a mérkőzés, de 10 perc után rendezte a sorokat a magyar válogatott, és a 15. percben megszerezte a vezetést: Murka Benedek átadásából Korozmán Kevin bombázott a hazai kapuba (0-1). A gól után is veszélyesebbek voltunk, több nagy lehetőséget is elpuskáztunk (igaz, a házigazdáknak is volt egy kapufájuk), így a mutatott játék és az eredmény alapján is bizakodva várhattuk a második félidőt.

A fordulás után azonban 10 perc alatt eljátszottuk a győzelmi esélyeinket: előbb a 49. percben Czingráber Máté kapott piros lapot egy szabálytalanság után, a megítélt büntetőből Knezevic volt eredményes (1-1), majd Korozmán Kevin gyűjtötte be második sárgáját, ezzel nyolc mezőnyjátékosra olvadt a csapatunk. Innentől nem volt reális esélyünk a győzelemre, kettős emberhátrányban az is hősies tettnek számított, hogy őrizni tudtuk a döntetlent. A horvátok fölényben játszottak ugyan, de a lefújásig nem tudták gólra váltani a kettős emberelőnyt, 1-1-re végződött a találkozó.



A csoport másik mérkőzésén Montenegró hátrányból fordított és nyert 2-1-re Kazahsztán ellen, ami azt jelenti, hogy a horvátok végeztek a kvartett élén hét ponttal, Montenegró jutott tovább a második helyen hat egységgel, míg a magyar válogatott négy ponttal a harmadikként zárt, így nem jutott tovább a tavaszi elitkörbe.

Horvátország-Magyarország 1-1 (0-1)
Magyarország: Gyollai Dániel - Szivacski Donát, Czingráber Máté, Tóth Bence, Szalai Attila - Vogyicska Bálint, Szabó Bence (Fodor Ákos, 53.) - Murka Benedek (Haris Attila, 56.), Korozmán Kevin, Rózsahegyi Dominik - Boros Gábor
G.: Knezevic (11-esből) az 50., ill. Korozmán 15.
[galleryRel id="100621|U19: Horvátország-Magyarország]

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.