U19: nem bírtunk az angolokkal Telkiben
U19 férfi   |   Archívum   |   2013. november. 14., 16:43
U19: nem bírtunk az angolokkal Telkiben

U19-es válogatottunk mindkét félidőben két gólt kapott az angol korosztályos csapattól, és csak egyszer tudott a vendégek kapujába találni a két csapat telki felkészülési mérkőzésén.

A Mészöly Géza vezette U19-es válogatott az idei évben több nagy skalpot is begyűjtött már, legyőzte a portugálokat, az olaszokat, a németeket és a franciákat is. A csütörtöki ellenfél a magyarországi Eb-re vezető úton az első selejtező minitornát októberben sikerrel vevő angol válogatott volt.

A meccs első lehetőségei a mieink előtt adódtak, de egyetlen hiba elég volt ahhoz, hogy az angolok megszerezzék a vezetést: az 5. percben Hrabina Alex várt ki egy hazaadás után, majd röviden rúgta ki a labdát a rátámadó támadók elől, az angolok a 16-os előterében megszerezték, létszámfölényben támadtak és két passz után Paul Digby 7 méterről a kapuba helyezett (0-1).

Hiába birtokolta többet a labdát a magyar válogatott a folytatásban, az angolok masszívan védekeztek, és a megszerzett labdákból gyors támadásokat indítottak. A 42. percben az egyik ilyen ellenakció végén, egy bal oldalról érkező labdát Paul Digby lőtt 8 méterről a jobb alsó sarokba (0-2).

A második félidő elején a magyar válogatott játszott mezőnyfölényben, de az angolok nemcsak kiválóan védekeztek, hanem életveszélyesen kontráztak: az 56. percben a felezővonalon vesztettünk labdát, a vendégek villámgyorsan végigvitték az ellentámadást, kijátszották a helyzetet és Bennett pontos befejezésével háromra növelték az előnyt (0-3). A 74. percben megérdemelten szereztük meg a szépítő gólt, Talabér Attila 22 méterről, szabadrúgásból lőtt a jobb alsó sarokba (1-3). A hajrában nagy erőket mozgósítottunk a zárkózás érdekében, de gólt az angolok szereztek, a 87. percben Robinson néhány látványos csel után lőtt 10 méterről a jobb felső sarokba, kialakítva az 1-4-es végeredményt.

- Az eredmény ellenére elmondható, hogy jó meccset játszottunk, amely kifejezetten segíti a felkészülésünket az Eb-re, bízom benne, hogy a jövőben is hasonlóan erős riválisokkal mérkőzhetünk meg. Elkerülhető hibákból kaptuk valamennyi gólt, és sokat tanulhatunk abból is, hogy az angolok mennyire hatékonyan használták ki az adódó lehetőségeket. Ugyancsak elgondolkodtató, hogy az ellenfélnél valamennyi játékos felnőtt keret tagja klubjában, ugyanez nem mondható el a mi válogatottunkról - nyilatkozta a lefújás után Mészöly Géza.

Magyarország-Anglia 1-4 (0-2)
Magyarország:
Hrabina Alex - Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Tamás Krisztián - Medgyes Zoltán (Vida Krisztofer, 61.), Talabér Attila, Németh Márió, Forgács Dávid (Varga Zoltán, 46.) - Farkas Zoltán, Bobál Gergely, Kalmár Zsolt (Pongrácz Viktor, 67.)

Anglia: Luke Coddington - Shay Facey, Calum Chambers, Jordon Ibe (Jacob Murphy, 62.), Matt Target - Lewis Baker, Ola Aina (Ben Pearson, 18.), Joe Rothwell (Chris Long, 62.), Paul Digby (John Swift, 75.) - Mason Bennett (Callum Robinson, 62.), Josh Murphy (Jerome Williams, 62.)

Gólszerzők: Talabér a 74., ill. Murphy az 5., Digby a 42., Bennett az 56., Robinson a 87. percben.

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.