U19: négynapos edzőtábort zárt a válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. február. 20., 18:04
U19: négynapos edzőtábort zárt a válogatott

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő együttes edzőmérkőzéssel zárta le idei első összetartását.

Mészöly Géza együttesének tagjai minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálattal kezdték az edzőtábort, a dr. Varga Péter Pál vezette orvosi stáb az eredmények kiértékelése után egyénekre lebontva javaslatot tesz arra, hogy az egyes játékosoknak miben kell fejlődniük a következő hónapokban. Az orvosi felmérések után a futball került előtérbe, kedden és szerdán is két-két edzést vezényelt a játékosoknak Mészöly Géza, csütörtökön pedig az NB III-as Szekszárd ellen játszott felkészülési meccset a csapat. A találkozón nem léptek pályára a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok, így Mészöly Géza három kapust és tizenhét mezőnyjátékost nézhetett meg. A válogatott az első félidőben hátrányba került, de a szünet után fordított és 2-1-re győzött, mindkét gólt Mervó Bence szerezte.

- Nagyon örülök, hogy egy ilyen kiváló orvosi stáb segíti a munkánkat, ebből a kiváló háttérből rengeteget profitálhatunk a következő hónapokban - mondta a táborzárás után az mlsz.hu-nal Mészöly Géza. - A vizsgálatok eredményeit részben már ismerjük, részben hamarosan megismerjük, és ezek alapján a későbbiekben javaslatokat teszünk a kluboknak is arra, hogy miben tudják fejlesztő munkájukkal segíteni a válogatottat. A játékosok hozzáállásával végig elégedett voltam a négy nap során, a mérkőzésen azonban még nem volt az igazi a teljesítményünk, kissé görcsös volt a csapat, még nem volt kellően gördülékeny a játékunk. Bízom benne, hogy hónapról hónapra látványosan javulni tud a csapat, és a most elkezdett munka hamarosan meghozza a gyümölcsét.

Magyarország U19 - Szekszárd 2-1 (0-1)
Magyarország:
Leindler Domonkos (Hrabina Alex, 30., Mehmet Kalender, 60.) - Medgyes Zoltán (Lenzsér Bence, 46.), Asztalos Dávid, Talabér Attila (Spandler Csaba, 46.), Nagy Dominik (Bobál Dávid, 46.) - Csábi Mihály (Hahn János, 46.), Berecz Zsombor (Csilus Ádám, 46.), Németh Márió (Mervó Bence, 46.) - Zsótér Donát (Balogh Norbert, 46.), Farkas Zoltán, Tóth Martin



[galleryRel id="59864|Magyarország U19 - Szekszárd]

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.