U19: Megérdemelt győzelem a finnek ellen
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. március. 04., 17:04
U19: Megérdemelt győzelem a finnek ellen

A magyar U19-es válogatott barátságos mérkőzésen 1-0-ra legyőzte Finnország válogatottját Telkiben.

A szerdai A-válogatott mérkőzés előtt egy nappal az U19-es korosztályban is megmérkőzött a magyar és a finn válogatott. Már az első félidő elején magához ragadta az irányítást a válogatott, összjátékban és labdabirtoklásban is felülmúltuk az északiakat. A stabil védekezés jó alapot jelentett a támadásokhoz, de a fizikálisan erős, szervezetten játszó vendégvédőket ebben a periódusban még kevesebbet tudtuk zavarba hozni. A 44. percben esett a mérkőzés addigi legnagyobb lehetősége, Talabér Attila szabadrúgása után a jobb kapufán csattant a labda.

Az első félidőben nem sikerült gólt szerezni, de a fordulás után Mészöly Géza együttese motiváltabban futballozott, és a beszálló cserejátékosok is lendítettek a játékunkon. A finn kapus sokadik bravúrja után a 76. percben már tehetetlen volt, Kalmár Zsolt nagyszerűen cselezte be magát a bal oldalon a kapu előterébe, s miután a harmadik védőt is maga mögött hagyta, kihagyhatatlan helyzetbe hozta Mervó Bencét, aki 5 méterről a jobb alsó sarokba passzolt (1-0). A hajrában is kialakítottunk néhány ziccert, de az eredmény a lefújásig nem változott, minimális, de megérdemelt győzelmet aratott a válogatott

- Nagy akarással, motiváltan játszott a csapat, és ha be is csúszott néhány hiba, a hozzáállásukért mindenképpen dicséret illeti a játékosokat - mondta a mérkőzés után Mészöly Géza. - A befejezéseknél kissé pontatlanok voltunk, érezhető volt, hogy egy kemény felkészülési időszak után még kissé fáradtak a futballisták, de mezőnyben helyenként kimondottan jól játszottunk, egy agresszív, szervezett finn válogatott ellen. A teljesítményünk fokozatosan javul, remélem, hogy a csütörtöki második meccsen hasonlóan sok lehetőségünk lesz, de közülük többet váltunk gólra.

Magyarország-Finnország 1-0 (0-0)
Magyarország: Hrabina Alex - Medgyes Zoltán, Talabér Attila, Asztalos Dávid, Tamás Krisztián - Tóth László (Mervó Bence, 67.) Németh Márió (Zsótér Donát, 67.), Nagy Dominik, Kalmár Zsolt, Varga Szabolcs (Tóth Martin, 80.) - Balogh Norbert (Farkas Zoltán, 83.)

[galleryRel id="60676|U 19 Magyarország-Finnország]

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.