U19: magabiztos sikerrel kezdtünk Horvátországban
U19 férfi   |   Archívum   |   2015. szeptember. 18., 15:52
U19: magabiztos sikerrel kezdtünk Horvátországban

A Sören Osterland vezette magyar U19-es válogatott már az első félidőben két gólt szerzett a Kazahsztán elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen, és végül 4-0-ra legyőzte ellenfelét.

U19-es válogatottunk pénteken kora délután a horvátországi Porecben kezdte meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozat horvátországi minitornáján. Az első játéknapon a kazah válogatott volt a mieink ellenfele, és az előzetes esélylatolgatások során az volt az általános vélemény a csapaton belül, hogy ezt a találkozót mindenképpen győzelemmel kell zárnunk ahhoz, hogy jó esélyünk maradjon a továbbjutásra.

A magyar válogatott ennek megfelelően rögtön a kezdés után kezdeményezően lépett fel, s már az 5. percben közel jártunk a gólszerzéshez, de Bíró Bence lövését még védeni tudta a kazahok kapusa. A 7. percben már senki sem mentette meg a kazah válogatottat a kapott góltól, a Szatmári Istvánnal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Haris Attila értékesítette (1-0). A folytatásban is jelentős fölényben játszott a magyar válogatott, és a több kecsegtető lehetőségünk közül a 32. percben egy góllal végződött: Haris Attila hozta helyzetbe Petró Balázst, aki látványos mozdulattal megduplázta az előnyünket (2-0).

DSC_7501|

A második félidőben is a magyar válogatott játszott veszélyesebben, és ha a kazahok bíztak is abban, hogy még szorossá tehetik a meccset, a 62. percben elszállt minden reményük a pontszerzésre - egyik belső védőjüket, Alimbayevet kiállította a játékvezető. A mieink egészen a lefújásig támadásban maradtak, Tsuprikov kapusnak akadt dolga bőven, de egészen a hajráig hibátlanul látta el a feladatát, így a 83. percig sikerült megakadályoznia az újabb magyar találatot. Ekkor azonban ismét büntetőhöz jutottunk, ezúttal Boros Gábor harcolta ki a tizenegyest, amit Szatmári István váltott gólra (3-0). Ezzel még nem volt vége, a 4-0-ás végeredményt a 87. percben Rózsahegyi Dominik állította be egy 16 méteres lövésből.

- Minden tornán nehéz az első mérkőzés, ezért nagyon örülünk, hogy sikerrel vettük az akadályt, ráadásul négy gólt rúgtunk, miközben egyet sem kapott a csapat. A győzelem ellenére még nem örülhetünk felhőtlenül, hiszen két további meccs vár ránk, és legalább egy győzelemre még szükségünk lesz a továbbjutás kiharcolásához. A mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok, de azért még van miben fejlődnünk a montenegróiak és a horvátok elleni összecsapásokig - mondta Sören Osterland a mérkőzés után.

Magyarország-Kazahsztán 4-0 (2-0)
Magyarország: Demjén Patrik - Szivacski Donát (Rózsahegyi Dominik, 80.), Czingráber Máté, Szalai Attila, Fodor Ákos - Haris Attila, Vogyicska Bálint (Pávkovics Bence, 58.) - Korozmán Kevin (Boros Gábor, 58.), Petró Balázs, Szatmári István - Bíró Bence
Gólszerzők: Haris 7., Petró 32., Szatmári 83., Rózsahegyi a 87. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.