U19: hátrányból győztünk Ciprus ellen
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. április. 10., 18:53
U19: hátrányból győztünk Ciprus ellen

A félidőben még Ciprus vezetett, de a 92. percben a magyar válogatott megszerezte a győztes találatot a két csapat felkészülési mérkőzésén, Telkiben.

A hazai rendezésű Európa-bajnoki döntőre készülő U19-es válogatott a keddi 1-0-ás győzelem után ismét megmérkőzött a ciprusiak korosztályos együttesével. A keddi keretből Kővári Róbert, Lorentz Márton, Balogh Norbert, Szántó Gergő és Bobál Dávid sem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére, ott volt viszont a keretben Kalmár Zsolt, aki két napja az A-válogatottal játszott edzőmeccset.

Kissé álmosan kezdtük a találkozót, és ez meg is bosszulta magát, a 15. percben vezetés szerzett a ciprusi csapat, egy jobb oldalról elvégzett szabadrúgás után Loizos Kosma fejelt a kapu bal oldalába (0-1). A gól után sem tudtunk élni labdabirtoklási fölényünkkel, a ciprusiak harcos, agresszív játéka nem feküdt a mieinknek, kevés volt a helyzettel végződő magyar akció.

A második félidőben sebességet váltott a válogatott, jóval nagyobb lett az iram. Egy nagy Vida Krisztofer-helyzettel kezdődött a játékrész, és a folytatásban is veszélyesebben futballoztunk, mint a szünet előtt, a védekezésre beálló ciprusiak azonban nem hagytak területet a támadásainkhoz, ezzel alaposan megnehezítették a dolgunkat.

A 72. percben kiegyenlítettünk, Farkas Zoltán a jobbösszekötő helyéről, a 16-os vonalától csavart mesterien a kapu jobb oldalába (1-1). A gól után is maradt a magyar nyomás, a 75. percben Nagy Dominik tévesztett kevéssel célt. A hajrában jelentős erőket mozgósítottunk a győztes találat megszerzéséért, és végül sikerre vezetett a küzdeni akarás: a 92. percben Mervó Bencét buktatták a 16-oson belül, a jogosan megítélt büntetőből Varga Szabolcs a jobb alsó sarokba lőtt (2-1), beállítva a végeredményt.

- A csapat egy nagyon keményen, agresszíven játszó ellenfél ellen bizonyította, hogy akkor is meg tud nyerni egy mérkőzést, ha igazából nem megy a játék - mondta a meccs után Mészöly Géza szövetségi edző. - Nagyon akarták a győzelmet a srácok, aminek a meccs legvégén meg is lett a jutalma. Ez azért is fontos, mert egy ilyen utolsó pillanatos győzelem mindig növeli a játékosok önbizalmát. Összességében nagyon hasznos volt ez a két mérkőzés, megmutattuk, hogy egy nagyon keményen védekező csapatot is le tudunk győzni.

Magyarország-Ciprus 2-1 (0-1)
Magyarország:
Székely György - Medgyes Zoltán, Asztalos Dávid, Lenzsér Bence, Forgács Dávid - Csábi Mihály (Nagy Dominik, 46.), Kalmár Zsolt (Berecz Zsombor, 46.), Németh Márió (Mervó Bence, 46.) - Farkas Zoltán, Vida Krisztofer (Talabér Attila, 73.), Varga Szabolcs
Gólszerző: Farkas a 72., Varga a 92., ill. Kosma a 15. percben

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.