U19-es válogatott: három kiállítás és vereség a törököktől
U19 férfi   |   Archívum   |   2011. június. 02., 18:10
U19-es válogatott: három kiállítás és vereség a törököktől

A magyar U19-es válogatott csütörtökön lejátszotta második mérkőzését a törökországi Antalyában zajló Európa-bajnoki selejtező elitkörben. A mieink hármas emberhátrányban fejezték be a mérkőzést, és vereséget szenvedtek a házigazdáktól.

A németek elleni 3-0-ás vereséget követően csütörtökön a házigazda török válogatott volt Szepessy László szövetségi edző csapatának ellenfele az elitkör küzdelmeiben. A mieink ezúttal az Ambrusics Róbert - Baráth Botond, Oláh Zsolt, Izing Martin, Farkas Norbert - Ponczók Csaba, Kovács István, Windecker József, Czár Richárd - Vernes Richárd (Nagy Gergő, 53.), Ugrai Roland (Skriba Máté, 57.) összeállításban léptek pályára.

A találkozó rendkívül rosszul kezdődött a mieink számára, a törökök a második, majd a hatodik percben is gólt szereztek: előbb egy szabadrúgás után a kapusról kipattanó labdát juttatták a hálóba, majd egy labdavesztést követően egy kontrából növelték előnyüket. A gyorsan kapott gólok után sikerült ritmust váltaniuk játékosainknak, a folytatásban átvettük az irányítást, kombinatív, rövid passzos játékkal több ziccert is kialakítottunk, ezek azonban rendre kimaradtak. A félidő hajrájában a törökök megszerezték harmadik góljukat, majd a mieink több súlyos fegyelmezetlenséget is elkövettek, Ponczók Csaba még a szünet előtt a kiállítás sorsára jutott. A fordulás után az első támadásunkból gólt szereztünk, Ugrai Roland szerzett labdát, majd talált a hazai kapuba, de nem sokkal később Kovács István vesztette el a fejét, és kapott piros lapot. Nyolc mezőnyjátékossal csak a 76. percig tudtuk kihűzni újabb kapott gól nélkül, a hajrában pedig - egy újabb fegyelmezetlenséget követően - Izing Martint is leküldte a pályáról a játékvezető. A hajrában a törökök kétszer is kihasználták a hármas emberelőnyt, és beállították a 6-1-es végeredményt.

- Egy ilyen eredmény után nehéz kiemelni bármit is a játékunkból, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy a második kapott gól után volt egy hosszabb periódus, amikor rendkívül jól játszottunk, és óriási lehetőségeket alakítottuk ki - mondta a mérkőzés után Szepessy László szövetségi edző. - Sajnos fegyelmezetlenségek miatt nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, és a második félidőben, kettős emberhátrányban hiába védekeztünk hősiesen, a harmadik kiállítás után nem tudtuk elkerülni a nagy különbségű vereséget. A török válogatott Európa élvonalába tartozik, fizikálisan, játéktudásban és gyorsaságban is előttünk jár, el kell ismernünk, hogy egy jobb csapattól kaptunk ki. Tanulnunk kell ebből a meccsből, a hibáinkból, le kell vonni a tanulságokat, elsősorban azt, hogy a nemzetközi élfutball egészen más, mint amihez a játékosok hozzászoktak. Most két nap szünet következik, majd jön a macedónok elleni zárómérkőzés, amelyet mindenképpen szereténk megnyerni.

A csoport másik mérkőzésén a németek 5-0-ra győztek Macedónia ellen. A mieink vasárnap, a macedón válogatott ellen zárják az elitkört.
 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.