U19-es Európa-bajnokság: Játékosaink a csapat erejében bíznak
U19 férfi   |   Archívum   |   2008. július. 21., 19:52
U19-es Európa-bajnokság: Játékosaink a csapat erejében bíznak

A magyar U19-es válogatott újabb nagy kihívás előtt áll: szerdán Olaszország ellen kell kivívnia a döntőbejutást. Az eddigi komoly feladatok ellenére a játékosok önbizalma egy pillanatig sem ingott meg a csehországi Eb időtartama alatt, és fiataljaink a jövőről is bizakodóan nyilatkoztak.

Gyorsan felvették az Eb ritmusát

Elmondhatjuk, hogy a Sisa Tibor által vezetett csapat két alappillére Debreceni András és Présinger Ádám, hiszen mindössze a középső védő és a balhátvéd játszotta végig mind a három Eb-csoportmérkőzést. Nem véletlen, hogy egyikőjük, Debreceni András volt a mieink csapatkapitánya a németek elleni mérkőzésen.

- Úgy érzem, az eddigi mérkőzéseken magabiztosan futballoztunk - mondta az mlsz.hu-nak a Budapest Honvéd védője. - A középpályások besegítettek a védekezésbe, ezért mi hátul ritkán kerültünk kiszolgáltatott helyzetbe, elöl pedig szellemesen játszottunk. Arra számítottunk, hogy időbe telik majd, mire megszokjuk az Eb hangulatát, ám a sok magyar drukkernek köszönhetően gyorsan belelendültünk, az első perctől jól éreztük magunkat a pályán. Bízom abban,

Debreceni András akcióban

hogy a szurkolók kitartanak mellettünk, és az olaszok ellen is hasonló légkörben futballozunk majd, mint eddig. A legfontosabb feladatunk most az, hogy a két szünnap alatt a lehető legjobban kipihenjük magunkat, szerintem ezzel nem is lesz baj, hiszen már felvettük a torna ritmusát. Így hát szerintem ütőképes magyar válogatottat láthat mindenki a pályán szerdán.

A szervezettség az erősségünk

Présinger Ádám nemcsak a védekezésből vette ki a részét, hanem egy fontos gólpasszt is adott a spanyolok elleni mérkőzésen Nagy Olivérnek.

– Természetesen a védők arra figyelnek a legjobban, hogy megállítsák az ellenfelek támadásait, de ez nem jelenti azt, hogy a játékban nem szívesen veszünk részt. Kimondottan örültem annak, hogy időnként alkalmam nyílt bekapcsolódni a támadásokba, és persze akkor lennék a legboldogabb, ha esetleg gólt tudnék szerezni a folytatásban. A szervezettség azonban eddig is erősségünk volt és ezután is az lesz, ezért hát természetesen tiszteletben tartom a taktikai utasításokat, hiszen az olaszok ellen csak fegyelmezetten futballozva van esélyünk a sikerre. Nagyon várjuk az elődöntőt és bízunk magunkban, úgy érzem, nincs okunk a félelemre az olaszok ellen sem.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.