U19: döntetlen az Eb-főpróbán
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. július. 11., 21:50
U19: döntetlen az Eb-főpróbán

A jövő szombaton kezdődő, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott utolsó felkészülési mérkőzésén 2-2-es döntetlenre végzett az üzbégek ellen.

A két csapat kedden mérkőzött meg először egymással, akkor a mieink a szokásosnál tompábban játszva 2-1-es vereséget szenvedtek. A "visszavágó" sem kezdődött jól, az 5. percben vezetést szereztek az üzbégek, egy jobb oldali beadásnál a védők nem váltottak vissza az érkező támadókra, a vendégek ziccerig játszották az akciót, Abdiev pedig 8 méterről a kapuba lőtt (0-1).

A 19. percben egy bal oldali akció végén Bobál Gergely került helyzetbe, ellőtte a labdát, de ütközött a kapussal, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A 11-esből Kalmár Zsolt a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak helyzetek, a vendégek egy felső kapufát is lőttek.

A fordulás után mezőnyfölénybe került a magyar válogatott, egyre több lehetőség adódott az üzbég kapu előtt. Az utolsó félórára Mészöly Géza lecserélte a teljes támadó szekciót, és a frissen beállt játékosokkal még aktívabbá váltunk az üzbég kapu előtt. A 72. percben mégis Üzbegisztán szerzett vezetést, egy hazaadás után Székely György pontatlanul passzolt tovább, Urinbaev lecsapott a labdára és távolról az üres kapuba passzolt (1-2).

A gól megfogta a magyar válogatottat, az vendégek átvették az irányítást, de a hajrá ismét a miénk volt. Az utolsó percekre átálltunk háromvédős rendszerre, és nem sokkal később megszereztük az egyenlítő gólt, a 87. percben Kalmár Zsolt szabadrúgása után Asztalos Dávid 3 méterről a bal sarokba csúsztatott (2-2). Mindkét csapat az utolsó pillanatokig sokat tett a győztes találat megszerzéséért, de az eredmény a háromperces hosszabbítás végéig nem változott, 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.

Magyarország-Üzbegisztán 2-2 (1-1)
Magyarország:
Székely György - Talabér Attila (Mervó Bence, 42.), Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Forgács Dávid (Vida Kristopher, 85.) - Nagy Dominik, Kalmár Zsolt, Medgyes Zoltán - Farkas Zoltán (Tóth László, 61.), Bobál Gergely (Balogh Norbert, 61.), Varga Szabolcs (Zsótér Donát, 61.)

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.