U19: döntetlen a szlovénok ellen is
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. november. 12., 14:52
U19: döntetlen a szlovénok ellen is

A Pisont István vezette U19-es válogatott 0-1-es félidő után 1-1-es döntetlent játszott Szlovéniával a hazai rendezésű Eb-selejtező torna második játéknapján.

Az azeriek elleni döntetlent követően U19-es válogatottunkat kizárólag a szlovénok elleni győzelem hozhatta kedvező pozícióba a hazai rendezésű Eb-selejtező torna utolsó forduló előtt. A szlovénok számára is fontos volt a győzelem, miután az első meccsen 2-1-re kikaptak a szlovákoktól.

Pisont István két helyen változtatott hétfői kezdőcsapatán, Ivancsics Alex helyett Horváth Dániel kezdett a kapuban, míg az eltiltott Zsótér Donát helyére Sallai Roland került a bal oldalra.

Az első félidőben labdabirtoklásban jobbak voltunk a szlovénoknál, de támadójátékunk kiszámítható volt, hiányoztak a kreatív megoldások, nem tudtuk átjátszani az ellenfél védelmét. A szlovénok sem dolgoztak ki veszélyes akciókat, de saját térfélen elkövetett hibáink, labdaeladásaink többször is jó lehetőséget teremtettek számukra a kapunk előtt.

Az első félidő hosszabbításáig úgy tűnt, mi állunk közelebb a vezetés megszerzéséhez, ekkor azonban egy labdavesztésből vezetett gyors kontra végén ziccerig játszották az akciót a szlovénok, és legveszélyesebb játékosuk, Alen Ozbolt 8 méterről a bal alsó sarokba gurított (0-1).

A második félidőben valamelyest felgyorsult a támadójátékunk, veszélyesebbek voltak az akcióink, és a 64. percben sikerült megszereznünk az egyenlítő találatot: a Sallai Rolanddal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Rácz Barnabás váltotta gólra (1-1). Az egyenlítés után tovább támadtunk a győztes gólért, de a hajrához közeledve az ellenfél is többet kockáztatott, így mindkét védelem sokat volt munkában. Újabb gól azonban nem született, a mieink második meccsükön is döntetlent játszottak a tornán.

DSC_1518|

A csoport másik mérkőzésén Szlovákia 4-1-re legyőzte Azerbajdzsánt, és ezzel bebiztosította továbbjutását. Az utolsó fordulóban, szombaton 13 órától Szlovákia lesz a mieink ellenfele Dunaújvárosban, míg a szlovénok az azeriekkel mérkőznek meg Tatabányán. Az utolsó kör előtt a hatpontos szlovákok mögött a mieink állnak két ponttal, Azerbajdzsánnak és Szlovéniának egy-egy pontja van.

- A mérkőzés elején nem működtek az átadás-átvételek, pontatlanul játszottunk mélységből, és kevesebbet kezdeményeztünk, a végén pedig egy egyéni hibából kaptuk a gólt - értékelt a mérkőzés után Pisont István. - A félidőben felhívtam a játékosok figyelmét arra, miben kell változtatniuk a siker érdekében. A szünet után tempót váltottunk, és a cserék is jót tettek a csapatnak, így sikerült megbontanunk a széleket. Mindenképpen több kezdeményezés és agresszivitás kell, kicsit sokáig dédelgetjük a labdát, ami egyrészt fárasztó, másrészt a játékot is lassítja. A szlovákok ellen is nehéz dolgunk lesz, hiszen ők sem hagynak sok területet az ellenfélnek, de ha sikerül felgyorsítanunk a játékunkat, jó és pontos passzokkal betörnünk az ellenfél térfelére, akkor könnyebben kerülhetünk gólhelyzetbe.

Magyarország-Szlovénia 1-1 (0-1)
Magyarország: Horváth Dániel - Polgár Kristóf, Nagy Ádám, Lenzsér Bence, Talabér Attila (Valencsik Dávid, 59.) - Vida Máté, Tóth Martin, Rácz Barnabás - Grabant Bence (Takács Krisztofer, 76.), Balogh Norbert (Németh Erik, 59.), Sallai Roland


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.