U19: az angol C válogatott a keddi ellenfél Újpesten
U19 férfi   |   Archívum   |   2014. május. 26., 13:35
U19: az angol C válogatott a keddi ellenfél Újpesten

Mészöly Géza kemény meccsre számít az idősebb játékosokból álló angolok ellen.

A hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt álló U19-es válogatott utolsó meccsét játssza a tavaszi felkészülési sorozatban, kedden 19 órától az angolok C válogatottja lesz a mieink ellenfele. Az angol C válogatott alacsonyabb osztályban szereplő, félprofi vagy amatőr szerződéssel rendelkező U23-as játékosokból áll, vagyis jellemzően három-négy évvel idősebb futballisták ellen veszik fel a küzdelmet a mieink.

A mieink keretéből sérülése miatt hiányzik a csapatkapitány, Németh Márió, ugyanakkor visszatért az együttesben mandulaműtétje után Hrabina Alex, valamint bokasérülését követően Lorentz Márton is.

- A felkészülés hajrájához közeledve szerettük volna kipróbálni magunkat egy fizikálisan erős, kimondottan agresszív futballt játszó rivális ellen, ezért örülök, hogy sikerült lekötni az angolok elleni összecsapást - mondta a mérkőzésről Mészöly Géza. - Bár az angolok játékosai nem a legmagasabb osztályokban szerepelnek, összeszokott válogatottat alkotnak, nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük. Ez lesz a tavaszi felkészülésünk utolsó meccse, ezt követően június második felében találkozunk újra, akkor már tényleg az utolsó csiszolások következnek a játékunkban. Bízom benne, hogy hasonlóan eredményesek leszünk, mint az előző meccseinken.

A találkozót a Szusza Ferenc Stadionban rendezik, ahol Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzőjeként sok nagy csatát átélt, két alkalommal is bajnoki ezüstéremig vezette a friss MK-győztes lila-fehéreket.

- Gyönyörű emlékek kötnek a Szusza Ferenc Stadionhoz és az Újpesthez, ezért nagyon örülök, hogy visszatérhetek a Megyeri útra, és hosszú idő után újra meccselhetek itt - fogalmazott a szakvezető. - Félelmetesen jó hangulatú összecsapásokat játszottunk annak idején a stadionban, az első kinevezésem utáni nagy menetelésünket a mai napig a legszebb edzői élményeim közé sorolom, még ha végül csak ezüstérmekig is jutott el a csapat. Az U19-es válogatott tagjainak nagyon sokat meséltem a Szusza Ferenc Stadionban átélt nagy csatákról, a rengeteg szép élményről, bízom benne, hogy ők is átélhetik, mennyire fantasztikus érzés nagyszerű közönség előtt egy ilyen remek arénában szerepelni.

A mérkőzésre a belépés ingyenes, a találkozót a Sport1 19 órától élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Székely György (1860 München)
Leindler Domonkos (Szolnok)
Hrabina Alex (Budaörs)

Védők:

Medgyes Zoltán (Haladás)
Asztalos Dávid (MTK)
Bobál Dávid (Honvéd-MFA)
Tamás Krisztián (AC Milan)
Talabér Attila (MTK)
Lenzsér Bence (Győri ETO)
Lorentz Márton (PFLA)

Középpályások:

Nagy Dominik (FTC)
Csábi Mihály (Honvéd)
Kalmár Zsolt (Győri ETO)
Mervó Bence (Győri ETO)
Berecz Zsombor (Vasas)
Zsótér Donát (Szolnok)

Támadók:

Farkas Zoltán (Győri ETO)
Bobál Gergely (Honvéd-MFA)
Varga Szabolcs (Heerenveen)
Kővári Róbert (PMFC)
Vida Krisztofer (FC Twente)
Tóth László (PFLA)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.