U19: a hajrában fordítottak a szlovákok
U19 férfi   |   Archívum   |   2015. október. 13., 19:14
U19: a hajrában fordítottak a szlovákok

Fordulatos mérkőzést játszott a magyar U19-es válogatott a szlovákok ellen Lipóton. Bár jól teljesített a csapat, a vendégek a hajrában maguk javára fordította a találkozót.

Míg a magyar válogatott már túl van Európa-bajnoki selejtező tornáján, a vendég szlovákok az e heti két találkozón tartják saját selejtezőik főpróbáit. A keddi, lipóti összecsapás kiegyenlített első negyedórájának végén a szlovákok egy jobb oldali támadást követően szereztek gólt, Nikolas Spalek látványos megoldással, sarokkal továbbított a hálóba egy beadás után (0-1). A kapott gól nem fogta meg a mieinket, többet birtokoltuk a labdát, veszélyes támadásokat vezettünk, és a 30. percben megérdemelten egyenlítettünk: Szatmári István 20 méteres lövését követően a szlovák kapus bravúrral védett, de a kipattanót Popov Patrik a hálóba pofozta (1-1).

A folytatásban is a mieink futballoztak veszélyesebben, és kevéssel a szünet után átvettük a vezetést is, egy nagy bedobás után ketten is megcsúsztatták a labdát, Popov pedig 3 méterről a hálóba fejelt (2-1). A második félidő derekáig magabiztosan őriztük az előnyt, de a hajrához közeledve egyre több hiba csúszott a játékunkba, a 78. percben ezt kihasználták a vendégek, egy jobb oldali támadás végén lőttek szép gólt (2-2). A hajrában közel jártunk a harmadik gól megszerzéséhez, de kihagytuk az adódó lehetőséget, míg a 89. percben egy védekezési hibából visszavették a vezetést a vendégek, egy eladott labdával törtek kapura, ziccerig játszották a helyzetet, és nem hibázták el a befejezést, beállítva a végeredményt (2-3). A két csapat csütörtökön Szencen méri össze újra az erejét.

- A kapott gólokat komoly egyéni hibák előzték meg, ezért nem tudott győzelemmé érni a játékosok befektetett munkája. Három kapott gól után általában nem lehet dicsérni egy csapat teljesítményét, de ezúttal azt is ki kell emelni, hogy hetven percen keresztül nem lehetett panasz a játékunkra, a végig nagy tempójú találkozó hosszabb periódusaiban sikerült mezőnyfölényben futballoznunk, miközben formás támadásokat vezettünk, helyzeteket dolgoztunk ki. Sajnos nem bírtuk végig a nagyon magas iramú játékot, az utolsó húsz percben koncentrációs problémáink adódtak, a szlovákok pedig kihasználták hibáinkat, és megnyerték a mérkőzést - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Németh Antal szövetségi edző a mérkőzés után

Magyarország-Szlovákia 2-3 (1-1)
Magyarország: Demjén Patrik - Szivacski Donát (Ayrton de Oliveira, 79.), Czingráber Máté, Lipcsei Ádám, Fodor Ákos (Tóth Bence, 73.) - Vogyicska Bálint (Katona Máté, 79.), Pávkovics Bence (Rózsahegyi Dominik, 60.) - Murka Benedek (Szabó Bence, 46.), Korozmán Kevin, Szatmári István - Popov Patrik (Demeter Nándor, 79.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.