Tehetségekben nincs hiány
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. április. 16., 16:33
Tehetségekben nincs hiány

Nagyszerű eredményt ért el a női U19-es válogatott, amely a múlt héten az Eb-selejtezők elitkörében, Németországban a második helyet szerezte meg. A csapat döntetlent játszott Skóciával, legyőzte a svéd válogatottat, s csak Németország együttesétől kapott ki.

Európai élcsapattá nőtte ki magát a gárda

A hazaérkezést követően Markó Edina értékelte csapata teljesítményét.

- A lányok nagyszerű hozzáállással játszottak a mérkőzéseken - mondta. - Bár hazánkban a női labdarúgásnak nincs akkora tömegbázisa, mint például a skandináv országokban vagy Németországban, játékunk alapján már régen megérdemeltünk egy bravúros eredményt. Büszkék vagyunk arra, hogy Portugáliát, Hollandiát, Törökországot és Svédországot is legyőztük a sorozatban, mert ezek a tétmeccseken elért sikerek sokat számítanak. A csapat legnagyobb erősségének a szervezettség mellett a kreativitást érzem, játékunkban az improvizációban sem volt hiány, míg a svédek például nagyon sematikus futballal rukkoltak elő. Nálunk igazi egyéniségek is voltak a pályán, akik sokat tettek hozzá a csapatjátékhoz. Ilyen volt Várkonyi Orsolya, Jakabfi Zsanett, vagy éppen Zágor Bernadett.

Csapatunk büszke lehet arra, hogy mind a négy pontot vesztett helyzetből szerezte. A skótok háromszor is vezettek ellenünk, és a svédek is rögtön góllal indítottak, de az U19-es csapat tagjai nem adták fel, és négy ponttal tértek haza.

- Ami a jövőt illeti, tudatában vagyok annak, hogy az U19-es csapat nem a végállomás a játékosok számára - folytatta Markó Edina. - A cél a felnőtt válogatottban való jó szereplés. Ennek érdekében azonban el kell gondolkodnunk azon, hogyan gondozzuk tehetségeinket, hiszen ahogyan az Németországban is kiderült: szép számmal vannak ígéretes fiataljaink. Figyelni kell arra, hogy a korosztályos csapatból kiöregedő játékosok tovább fejlődjenek. Erre megoldás lehet például egy női U21-es válogatott létrehozása.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.