Tanulságos meccseket játszott a válogatott
U19 férfi   |   Archívum   |   2007. március. 29., 13:55
Tanulságos meccseket játszott a válogatott

Együttesünk négy nappal a Montenegróban 2-1-re elveszített barátságos találkozó után Eb-selejtező mérkőzésen 2-0-ra győzött Moldova ellen, s ezáltal egy hellyel előrébb lépett csoportjában.

Várhidi Péter szövetségi kapitány csütörtökön értékelte az elmúlt hét tapasztalatait.

Tanulságos mérkőzések voltak

- Kiegyensúlyozott egy hét van mögöttünk, két jó, tanulságos mérkőzést játszottunk - kezdte a szövetségi kapitány. - Montenegróban vívtuk az első igazán forró hangulatú találkozónkat, ami azért számít, mert ilyen közeg várhat majd ránk Görögországban, vagy Törökországban is. Podroricán sem érdemeltünk volna vereséget, a Modova ellni Eb-selejtezőt pedig megnyertük, ami nemcsak azért lényeges, mert egy hellyel előrébb léptünk, hanem mert a fiatal csapat győzelemmel mutatkozhatott be tétmérkőzésen, ami a továbbiak szempontjából lehet majd fontos.

- Milyennek látta a Moldova elleni mérkőzést?

Tőzsér teljesítménye is sokat javult- Ezen a meccsen is bebizonyosodott, hogy 'csak' játszani ma már kevés. Az első félidőben ellenfelünk ránk tudta erőszakolni azt a stílust, amelytől saját eredményességét várta. A moldovai csapat csak ívelgetésre apellált, a földön alig játszott, ha nálunk volt a labda, ütköztek, harcoltak a vendégek. Ekkor is érezhető volt, hogy mi vagyunk a veszélyesebbek, de igazán csak a második félidőben tudtunk föléjük kerekedni. A szünetben végrehajtott változtatások után sokat javultunk, Hajnal, Gera, Priskin, Vadócz és Tőzsér teljesítménye is ugrásszerűen jobb lett. Győzelmünk teljesen megérdemelt, hiszen már az első félidőben is több helyzetet alakítottunk ki, a második játékrészben pedig már sokkal határozottabbak és jobbak voltunk a moldovaiaknál.

Szervezett és fegyelmezett a csapat

- Érdemes elemezni a csoportbeli esélyeinket?

- Nem célszerű számolgatni, mert a továbbjutásra aligha van esélyünk - ehhez a többieknek nagyon sok pontot kellene veszíteniük, nekünk pedig győzni kéne minden mérkőzésünkön. Természetesen egyáltalán nem mindegy, hányadik helyen végzünk a csoportban, de mindig csak egy, ez éppen következő erőpróbára kell a lehető legjobban felkészülnünk, azaz most a Görögország elleni, júniusi meccsre.

- A Montenegró és Moldova elleni mérkőzésen miben tudott fejlődni, előrébb lépni a magyar válogatott?

Várhidi Péter- Mérkőzésről-mérkőzésre szervezetten, fegyelmezetten futballozunk, ami azért érdemel kiemelést, mert viszonylag kevés lehetőségünk van a gyakorlásra. Ez egy fiatal, még nem összeszokott játékosokból álló gárda esetében igen fontos. Ellenfeleink továbbra is csak elvétve tudnak helyzetbe kerülni a kapunk előtt, ami akkor is nagy szó, ha nem világverő együttesekről beszélünk. Végh Zoltánnak az elmúlt meccseken alig kellett védenie, mióta visszatért a válogatottba, talán most Moldova ellen volt a legtöbb dolga.

Eb-selejtezők előtt az U19-es válogatott

- A Görögország elleni Eb-selejtező előtt lesz még összetartás?

- Mindenképpen hasznos lenne, ha sikerülne összehívni a csapatot a közeljövőben. Szeretném, ha tudnánk játszani legalább egy felkészülési mérkőzést, de ez a klubokkal való egyeztetésen múlik.

A kapitány és stábja a Himnusz alatt- Az A-válogatott a nyárig nem játszik tétmeccset, ám az U19-es együttes - amelyet szintén Várhidi Péter vezet - Eb-selejtezőkre készül. Hogyan alakul a programja a következő hetekben?

- Az U19-es csapat kedden Makón játszik előkészületi mérkőzést Románia ellen. Ezután elutazom Portugáliába, ahol két Eb-selejtezőbeli ellenfelünk, Írország és Németország is részt vesz egy nemzetközi tornán, Portugália és Ukrajna társaságában. Április végén Szlovákia ellen játszunk két mérkőzést, május kilencedikétől pedig Tatán készülünk az Eb-selejtezőkre. A továbbjutásért Írországon és Németországon kívül Bulgáriával mérkőzünk majd meg május közepén.



Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.